Nepatīkamas ziņas visiem skolēniem: Risks, ka daudzi skolu nepabeigs

Muižniece aicināja ņemt vērā, ka pilnveidotā mācību satura ieviešanas procesā ir pārskatīts arī valsts pārbaudes darbos ietveramais saturs un kopumā 20% no šo darbu testelementiem atbilst tādu pamatprasmju un pamatzināšanu līmenim, bez kurām nav iespējama tālāka kvalitatīva mācīšanās augstākās izglītības studiju programmās.

Attiecīgi, ja šī gada vidējo izglītību programmu absolventi atestātu iegūs tad, ja centralizētajos eksāmenos iegūs 5% vērtējumu, tad nākamā mācību gadā būs jāiegūst jau 10%.

Lasi vēl: Kārtējā traģēdija: Talantīgas aktrises vienīgais dēls izdarījis pašnāvību

Vienlaikus Muižniece informēja, ka bērniem, kas mācās iekļaujošās izglītības programmās un kam ir mācīšanās grūtības, būs atsevišķa pieeja un cits regulējums eksāmenu kārtošanas nosacījumos.

Kā zināms, jautājums par minimālā CE nokārtošanas sliekšņa celšanu izglītības politikas darbakārtībā bijis jau ilgstoši. Īpašu uzmanību tam pievērsa tostarp eksakto zinātņu augstskolas, uzsverot, ka 5% latiņa CE nokārtošanai ir nesamērīgi zema un nemotivē skolēnus cītīgāk mācīties. Turklāt zemās sekmības prasības eksāmenos rada problēmas turpmākajās studijās.

Leave a Comment