Nepatīkama ziņa “Visa” un “Mastercard” lietotājiem: ”Iespējams daudzi dusmosies”

Sākot ar 2024. gada aprīli, visām kredītkartēm, debetkartēm un priekšapmaksas kartēm tīmekļa darījumiem tiks uzlikta papildu maksa.

Turklāt oktobrī tiks ieviesti jauni komisijas tarifi. Saskaņā ar CMSPI nozares konsultāciju firmu tirgotāji būs liecinieki gada pieaugumam par vairāk nekā 500 miljoniem USD komisijās.

 

CMSPI atzīst, ka vairāk nekā puse no šiem līdzekļiem tiks attiecināti uz tīmekļa maksājumiem, bet atlikušie tiks piešķirti starpbanku maksājumu komisijai. Ir svarīgi atzīmēt, ka tirgotājiem ir pienākums maksāt starpbanku komisijai katru reizi, kad pircējs izmanto kredītkarti, izmantojot termināli.

Maksa, kas saistīta ar starpbanku operācijām, ir neuzkrītoša patērētājiem un rada ievērojamu strīdu par šo komisiju starp maksājumu karšu tīkliem un tirgotājiem – sākot no vietējām kafejnīcām un beidzot ar ievērojamiem tiešsaistes mazumtirgotājiem.

Lasi vēl: 2024. gada februāris šiem zodiaka zīmju pārstāvjiem būs pasakaini veiksmīgs un galvenais – bagāts

Saskaņā ar Nilson ziņojumu, amerikāņu tirgotāji pagājušajā gadā samaksāja Visa un MasterCard komisijai USD 93 miljardu apmērā par kredītkaršu pakalpojumiem. Salīdzinājumam, šī summa 2012. gadā bija 33 miljardi USD.

 

Leave a Comment