Nepatīkama situācija: Aizsaulē devies vīrietis, tomēr atsakās pildīt viņa pēdējo gribu un apglabāt kapos pie vecākiem

Jelgavā kāda ģimene saskārās ar ilgstošu gandrīz divas nedēļas ilgušu procesu, lai iegūtu atļauju mirušo brāli guldīt kopā ar vecākiem. Sarežģītību izraisīja prasība veikt pārmērīgu apbedīšanu, kas paredzēja vismaz 20 gadu termiņu. Neskatoties uz to, ka šajā konkrētajā gadījumā ir pagājuši 60 gadi, ģimenes locekļu lūgums ir noraidīts.

Alternatīvi tiek izteikts ierosinājums mirušo kremēt. 70 gadus vecais Laimonis diemžēl aizsaulē. Pēc ilgstošas ​​13 dienas ilgas cīņas Laimoņa brāļi un māsas veiksmīgi iesaistījās tiesiskā strīdā ar attiecīgajām iestādēm, nodrošinot viņa galīgās vēlmes piepildījumu – tikt guldītam kopā ar vecākiem.

 

Aivars norāda, ka brāli vajadzēja apbedīt, taču kapsētas atbildīgās personas viņam to aizliedza, liekot viņam izbrīnīt. Ģimenes kapos savu pēdējo atdusas vietu atrod Aivara un Maijas senči, arī viņu vecāki un vecvecāki.

Viņu vectēva apbedīšana notika 1963. gadā, brāļu un māsu bērnībā. Savukārt viņu vecmāmiņa tika guldīta vēl agrāk. Aivars un Maija domāja brāļa apbedīšanu mūžsenajos kapos, taču viņu nodomus izjauca Jelgavas pašvaldības iestādes noteiktais aizliegums.

“Veicot dienesta pienākumus kapsētā [rokot kapa bedri], kapracis atklāja, ka tur nav bijuši kādi traucējoši objekti – netika atrasti dēļi, kauli, koku saknes vai akmeņi. Līdz ar to kapu bedri varētu izrakt bez šādiem šķēršļiem un vajadzīgajā dziļumā atbilstoši Jelgavas pilsētas obligātajiem noteikumiem,” raksta Kapracis.

Leave a Comment