Nenokrītiet: pravietiski Šatunova vārdi viņa pēdējā koncertā. Viņš zināja kas viņu gaida…

Leģendārais hita “Baltās rozes” izpildītājs Jurijs Šatunovs savu pēdējo koncertu sniedza tikai trīs dienas pirms pēkšņās sirds apstāšanās. Koncerts, kas notika Podoļskā, Maskavas apgabalā, bija viens no daudziem, ko mākslinieks aizvadīja savas izcilās karjeras laikā.

Tradīcija komunicēt ar auditoriju

Šatunova koncerti vienmēr bijuši pazīstami ar mākslinieka ciešajām attiecībām ar klausītājiem. Mūziķa pēdējais koncerts nebija izņēmums, jo viņš uzrunāja pūli sev raksturīgajā stilā.

Koncerta sākumā viņš iepazīstināja ar koncerta kārtību, paskaidrojot klausītājiem, ka viņi ieturēs pārtraukumus, lai varētu savstarpēji komunicēt. Viņš mudināja klātesošos rakstīt piezīmes uz lapiņām un nest tās uz skatuves, solot tās izlasīt un atbildēt uz jautājumiem.

Koncertam turpinoties, cilvēki uz skatuves stāvēja garās rindās, lai uzdotu jautājumus un paustu savu mīlestību pret izpildītāju. Šatunova fani bija labi informēti par šādu praksi, un daudziem no viņiem jau bija sagatavots papīrs un pildspalvas.

Jautājumi bija no vispārīgiem “Lūdzu, pasveiciniet”, līdz konkrētākiem, piemēram, “Pastāstiet par saviem plāniem”. Šatunovs atbildēja uz katru, pārliecinoties, ka viņš mijiedarbojas ar saviem faniem vislabākajā iespējamajā veidā.

 

Liktenīgs notikumu pavērsiens

Grūti iedomāties, ka tikai trīs dienas pēc koncerta Jurija Šatunova sirds pārstāja pukstēt. Viņa runa tika iemūžināta video, kas tagad kalpo kā spilgts atgādinājums par traģēdiju, kurai teju, teju vajadzēja notikt.

Vērojot koncertu, ir skaidrs, ka Šatunovs bija sava profesionālisma augstākajā punktā, spējot divas stundas noturēt skatītāju uzmanību.

Lasi vēl: Kāda cienījama televīzijas vadītāja dzīvē notikusi nelaime; sieva ar asarām acīs ir gatava runāt

Kādā brīdī koncerta laikā viņam kāds pajautāja par plāniem vasarai. Šatunovs atbildēja, ka viņam ir daudz darba, rakstot jaunas dziesmas studijā. Viņš solīja vēl pēdējo reizi tikties ar saviem faniem, nezinot par savu traģisko likteni, kas viņu gaidīja.

 

Lasi nākošajā lappusē ko Šatunovs pēdējā koncerta laikā teica 

Leave a Comment