Negatīvisms spēj attīstīt organismā vēža šūnas

Ir normāli, ka cilvēks izpauž dažāda veida jūtas, tajā skaitā arī negatīvās. Taču tas, ko daudzi nezina: negatīvās domas tik pat negatīvi ietekmē cilvēka fizisko veselību.

Negatīvas emocijas ir visapkārt, tādēļ ir jācenšas un jāatrod veids, kā ar tām cīnīties. Negatīvās emocijas sevī ietver arī dusmas, aizvainojumu un sliktās atmiņas.

Balstoties uz GREATER GOOD SCIENCE CENTER sacīto:

„Vienīgā atbilde negatīvajām emocijām ir piedošana, neskatoties uz populāro pieņēmumu, ka piedošana ir trūkums vai kas tāds, kas mūs pazemo, npniecina. Tā patiesībā ir spēcīga cilvēka īpašība, kuru nevajadzētu uzskatīt par trūkumu vai vājību. Piedošana atbrīvo visas sliktās un negatīvās emocijas. Ir jāprot piedot sev, piedot pāri darītājam, piedot situācijai.”

Balstoties uz „The Behavioral Medicine” izstrādāto pētījumu, spēja piedot cilvēkā liecina par labāku psiholoģisko veselību, turklāt stress un negācijas var radīt vienu no pasaulē nāvīgākajām slimībām – vēzi. Tas atklāja, ka piedošana nodrošina labāku miegu, mazina nogurumu, ievērojami samazina medikamentu lietošanu, uzlabo fizisko stāvokli, enerģijas daudzumu.
Atlaižot negatīvās emocijas un piedodot, tiek pasargāta arī sirds un kardiovaskulārās sistēmas darbība, kas tiešā nozīmē ir arī visa ķermeņa veselība. Šie atklājumi pierāda, ka dusmu un negatīvo emociju izvadīšanas tehnikas ir klīniski noderīgas un palīdz pasargāt organismu no bīstamām veselības sekām.

Īsāk sakot – spēja piedot pasargās Jūs gan fiziski, gan garīgi!

Leave a Comment