Nākotnē klimata pārmaiņu dēļ visās valstīs iespējams mainīsies darba laiks – kāds tas būs?

Nākotnē klimata pārmaiņu dēļ visās valstīs iespējams mainīsies darba laiks. Kāds tas būs? Daudziem pasaules iedzīvotājiem nāksies mainīt savu darba laiku. 

Dollijas Pārtones slavenais aicinājums “workin’ 9-5” varētu kļūt par pagātni, jo klimata pārmaiņas turpina postīt planētu un līdz ar to arī darbaspēku.

Tā kā pasaule kļūst karstāka, uzņēmumiem var nākties mainīt savu darbinieku darba modeli, lai tiktu galā ar “neērto” karstuma līmeni, norāda Oksfordas universitātes pētnieki.

 

Un tās ir sliktas ziņas naktspūcēm: eksperti ieteica, ka Apvienotās Karalistes strādniekiem maiņa būs jāsāk pulksten 6:00, lai pabeigtu līdz pulksten 14:00. un pārspēt pēcpusdienas karstumu.

Tiem, kuriem brauciens ilgst stundu, tas varētu nozīmēt, ka diena jāsāk jau pulksten 4:00, lai sagatavotos un dotos uz darbu.

Jaunajā pētījumā, kas publicēts žurnālā Nature Sustainability, apgalvots, ka Lielbritānija ir viena no daudzajām Eiropas valstīm, kurai būs visvairāk jāpielāgojas, lai tiktu galā ar svelmainām temperatūrām.

Lasi vēl: ”Maxima” izplata ļoti svarīgu paziņojumu visiem, kuri ir iemīļojuši šo veikalu un tā preces!

Tomēr atšķirībā no Vidusjūras reģiona kaimiņvalstīm tajā jau nav spēkā karstā laika ietekmētas kultūras normas, piemēram, siestas.

 

Kāds būtu jaunais darba laiks arī pie mums, Latvijā?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment