Nākamā nedēļa Zemkopības ministrijā

Pirmdien, 19.septembrī, Zemkopības ministrijas (ZM) speciālisti tiešsaistē piedalīsies EK rīkotā ES un Ukrainas Solidaritātes koridoru kontaktpunktu sanāksmē, kurā turpināsies informācijas apmaiņa un diskusijas par aktuālo situāciju, problēmām un risinājumiem lauksaimniecības produktu eksportam no Ukrainas.

Sākums pulksten 16.15.

Otrdien, 20.septembrī, zemkopības ministra biroja vadītājs Jānis Eglīts reģionālajā darba vizītē apmeklēs Ķekavas novadu, lai piedalītos diskusijā “Aktualitātes Lauku attīstībā 2022.gadā un Latvijas Kopējās lauksaimniecības politikas Stratēģiskā plāna (KLP SP) pasākumi no 2023.gada”.

Diskusija notiks Doles tautas namā, Rīgas ielā 26, Ķekavā pulksten 11.00 un Baldones pašvaldībā, Pārupes ielā 3, Baldonē pulksten 14.00.

Otrdien, 20.septembrī, ZM eksperti Briselē piedalīsies EK lauksaimniecības un lauku attīstības komitejas darba grupā, kurā caurskatīs EK priekšlikumus pārtikas kvalitātes shēmām.

Sākums pulksten 10.00.

Otrdien, 20.septembrī, ZM speciālisti tiešsaistē piedalīsies EK pastāvīgas komitejas sanāksmē, kurā diskutēs par EK lēmumu pagarināt atkāpi augļu koku un ogulāju pavairojamā materiāla importam no trešajām valstīm un apmainīsies viedokļiem par ES reglamentētajiem ne karantīnas organismiem dekoratīvo augu un augļaugu pavairošanas materiālam un augļaugiem.

Sākums pulksten 11.00.

Otrdien, 20.septembrī, ZM speciālisti tiešsaistē piedalīsies EK darba grupā par Oficiālās kontroles regulas īstenošanu, kurā diskutēs par regulas vadlīniju dokumenta sagatavošanu, bioloģisko produktu importa nosacījumiem, laboratoriju pārrobežu sadarbību un pārtikas ķēdes digitalizāciju.

Sākums pulksten 11.00.

Otrdien, 20.septembrī, ZM eksperti tiešsaistē piedalīsies EK rīkotā Kopējās lauksaimniecības politikas stratēģisko plānu (KLP SP) ekspertu darba grupā, kurā diskutēs par dalībvalstu apstiprināto KLP SP grozījumiem, kā arī EK informēs par konkrētām interpretācijām, kas izriet no KLP SP tehniskā novērtējuma.

Sākums pulksten 12.30.

Otrdien un trešdien, 20. un 21.septembrī, ZM eksperti tiešsaistē piedalīsies EK bioloģiskās lauksaimniecības ekspertu darba grupā, kurā diskutēs par bioloģiskās lauksaimniecības jauno nosacījumu ieviešanas jautājumiem.

Sākums abas dienas pulksten 9.30.

Otrdien, 20.septembrī, ZM speciālisti tiešsaistē piedalīsies Baltijas valstu un Ziemeļvalstu amatpersonu (3+3) sanāksmē, kur pārrunās valstu nostājas par 26.septembra ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomē izskatāmajiem jautājumiem.

Sākums pulksten 13.00.

Trešdien, 21.septembrī, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards uzrunās LLKC tiešsaistes diskusijas “Kāda būs Latvijas lauku telpa 2050.gadā?” dalībniekus.

Sākums pulksten 10.00.

Trešdien, 21.septembrī, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards reģionālajā darba vizītē apmeklēs Saldus novadu, lai tiktos ar lauksaimniekiem un pārrunātu nozarei aktuālus jautājumus, t.sk. atbalsta pasākumus Krievijas kara Ukrainā izraisīto seku negatīvās ietekmes ierobežošanai.

Trešdien, 21.septembrī, zemkopības ministra biroja vadītājs Jānis Eglīts Carnikavā tiksies ar zvejniekiem, lai pārrunātu aktualitātes un izaicinājumus zivsaimniecībā.

Tikšanās notiks Carnikavas Novadpētniecības muzejā, Jomas iela 7, Carnikavā pulksten 11.00.

Trešdien, 21.septembrī, ZM speciālisti piedalīsies EK Tirgus kopējās organizācijas (TKO) komitejas tiešsaistes sēdē, kurā EK informēs par situāciju dārzkopības produktu tirgū, kā arī plānotas diskusijas par tirdzniecības standartu pārskatīšanu.

Sākums pulksten 12.30.

Trešdien, 21.septembrī, notiks sanāksme antimikrobiālās rezistences ierobežošanas (AMR) rīcības plāna “Viena veselība” ieviešanas pasākumiem LATOHOP projekta pēctecībai, kurā plānos veterinārmedicīnas speciālistu tālākās apmācības AMR attīstības risku mazināšanai Latvijā, iestāžu kapacitātes stiprināšanai un starpnozaru sadarbības veicināšanai.

Sākums pulksten 16.00.

Trešdien, 21.septembrī, ZM speciālisti piedalīsies Ārlietu ministrijas organizētā Vecāko amatpersonu sanāksmē, kur skatīs aktualitātes ES jautājumos.

Sanāksme notiks Ārlietu ministrijā, K.Valdemāra ielā 3, sākums pulksten 15.00.

Trešdien, 21.septembrī, ZM speciālisti Briselē piedalīsies finansiālu lauksaimniecības jautājumu darba grupā (AGRIFIN). Sanāksmē skatīs ar ES fondu administrēšanas nosacījumiem saistītus jautājumus.

Sanāksme notiks Briselē, Beļģijā, sākums pulksten 10.00.

Trešdien, 21.septembrī, zemkopības ministra padomnieks Edvards Ratnieks piedalīsies Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Informāciju tehnoloģiju fakultātes virtuālās realitātes auditorijas atklāšanā.

Pasākums notiks Jelgavas pilī, Lielā iela 2, Jelgavā pulksten 14.00.

Ceturtdien, 22.septembrī, zemkopības ministra biroja vadītājs Jānis Eglīts reģionālajā darba vizītē apmeklēs Cēsis un Valmieru, lai piedalītos diskusijā “Aktualitātes Lauku attīstībā 2022.gadā un Latvijas Kopējās lauksaimniecības politikas Stratēģiskā plāna pasākumi no 2023.gada”.

Diskusija notiks Siguldas pagasta kultūras namā, Zinātnes iela 7, Siguldā pulksten 11.00 un

Bērzaines ielā 5, Cēsīs, Cēsu novadā pulksten 14.00.

Ceturtdien, 22.septembrī, ZM speciālisti tiešsaistē piedalīsies EK Tirgus kopējās organizācijas (TKO) komitejas sēdē, kurā iztirzās situāciju lopkopības produktu tirgū, caurskatīs skolu apgādes programmas īstenošanu un diskutēs par olu tirdzniecības standartiem.

Sākums pulksten 10.30.

Ceturtdien, 22.septembrī, notiks ZM reģionālā konference par Kopējo lauksaimniecības politiku (KLP) Latvijā no 2023.gada, kurā ZM eksperti iepazīstinās lauksaimniekus ar Latvijas KLP Stratēģiskā plāna 2023.-2027.gada pasākumiem lauksaimniecības un lauku vides attīstībai. Vairāk informācijas ŠEIT.

Konference notiks Alūksnes kultūras centrā, Brūža ielā 7, Alūksnē, sākums pulksten 11.00.

Piektdien, 23.septembrī, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards svinīgā apbalvošanas ceremonijā sveiks Gada balvas “Lielais loms 2022” laureātus.

Apbalvošanas ceremonija notiks kultūras centrā “Siguldas Devons”, Pils iela 10, Siguldā.

Sākums plkst.18.00.

Piektdien, 23.septembrī, ZM speciālisti piedalīsies Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē, kur pārrunās 26.septembra ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomē izskatāmos jautājumus.

Sanāksme notiks Saeimā, Jēkaba ielā 11. Sākums pulksten 9.00.

Sestdien, 24.septembrī, zemkopības ministra biroja vadītājs Jānis Eglīts piedalīsies biedrības “Jūras zeme” organizētā tikšanās ar iedzīvotājiem, biedrības pārstāvjiem un uzņēmējiem, lai pārrunātu aktualitātes.

Tikšanās notiks Raiņa iela 7, Saulkrastos pulksten 18.00.

Leave a Comment