Nacionālais veselības dienests vēršas pie visiem iedzīvotājiem saistībā ar Covid-19 sertifikātiem

No 15. februāra, iedzīvotājiem pieslēdzoties tīmekļvietnē “covid19sertifikats.lv”, būs redzams paziņojums par vakcinācijas sertifikāta derīguma termiņu, līdz ar to turpmāk šie aprēķini nebūs jāveic pašam. Paziņojums tiks atspoguļots mēnesi pirms derīguma termiņa beigām. Gadījumos, kad sertifikāta derīguma termiņš būs beidzies, sertifikāts būs redzams sadaļā “Neaktīvie sertifikāti”.

Iedzīvotājiem, kuri ir veikuši balstvakcināciju, vai veikuši primārās vakcinācijas kursu un pārslimojuši Covid-19 (kas tika apstiprināts laboratoriski, veicot RNS testu) vai otrādi, tīmekļvietnē tiks atspoguļots paziņojums par to, ka ir pieejams jauns vakcinācijas sertifikāts, kuru ir jāizmanto turpmāk, ziņo delfi.lv

Lasi vēl: Sieviete atklāj iemeslus kāpēc apzināti inficējusies ar Covd-19: ”Dīvains iemesls, nudien”

Jaunajos sertifikātos saņemto pošu skaits būs norādīts atbilstoši vienotajai Eiropas Savienības numerācijai, kas ir stājusies spēkā no 1. februāra. Gadījumos, kad veikta primārā vakcinācija un pārslimots Covid-19 (vai otrādi), saņemto vakcīnu skaits sertifikātā tiks noradīts kā “2/1” vai “3/1”. NVD skaidro, ka tā nav tehniska kļūda un par šādu datu atspoguļojumu iedzīvotajiem nav jāsatraucas. Sertifikāts ir derīgs izmantošanai.

COMMENTS

Leave a Comment