Mūžībā devusies basketbola leģenda un spēlētājs, kurš iedvesmoja veselu paaudzi

Zināms, ka vests aizgāja mierīgi, savās mājās. Sīkāka informācija vairs netiek atklāta.

 

 

Viņš 2011. gadā pievienojās Goldensteitas Warriors kā izpildvaldes loceklis, slavens ar to, ka 2014. gadā viņš iebilda pret iespējamo Kleja Tompson maiņu pret Kevinu Lovu un 2016. gada starpsezonā piesaistīja Kevinu Durantu. Vests pameta Warriors pēc otrā no četriem čempiontituliem 2017. gadā un pievienojās Losandželosas Clippers tādā pašā amatā, veicinot Kavaii Leonarda vervēšanu un Pola Džordža maiņu 2019. gada jūlijā.

Vests oktobrī tiks uzņemts Naismita Basketbola slavas zālē kā Izpild darbinieks, kļūstot par pirmo personu, kas tiks iekļauta gan kā spēlētājs, gan kā Izpilddirektors. Viņam 2019. gadā tika piešķirta arī Prezidenta Brīvības medaļa.

Vesta personīgā dzīve nebija tikpat burvīga kā viņa basketbolista karjera. Viņš bija Rietumvirdžīnijas ogļu raktuvju elektriķa dēls, un viņa bērnība bija trauksmaina, jo 1951. gadā Korejas karā aizgāja viņa vecākais brālis.

“Vislielākais gods, kāds var būt cilvēkam, ir viņa vienaudžu cieņa un draudzība. Jums tas ir vairāk nekā jebkuram man zināmam cilvēkam,” 1972. gadā “Džerija Vesta naktī” Rasels teica “The Forum” publikai. “Džerijs, tu esi īstens čempions visās šī vārda nozīmēs. Ja man varētu piepildīt vienu vēlēšanos, tad tā būtu, lai tu vienmēr būtu laimīgs.”

Viens no pieciem Vesta bērniem, Džerijs, pašlaik ir profesionāls Detroitas Pistons komandas skauts.

Leave a Comment