Mūsu senči ticēja, ka 28.jūlija vakarā ir jāizdara šis un tad tu visu gadu dzīvosi pārticībā un labklājībā!

Lai pēc iespējas ātrāk satiktu savu līgavaini, meitenes senatnē devās uz lauku ar izlaistiem matiem un jau no paša rīta vāca rasu. To izmantoja mazgāšanai, uzskatot, ka tādā veidā viņas kļūs daudz pievilcīgākas pretējam dzimumam.

Tie, kas 28. jūlijā vēlas kļūt bagāti, var ņemt vērā kādu senu rituālu. Uzreiz pēc pamošanās jāsagatavo četras monētas un jānorok katrā mājas stūrī, bet tā, lai neviens to nezinātu. Pēc rituāla līdz vakaram ar nevienu nedrīkst runāt.

Bagātību var palīdzēt piesaistīt arī ābols. Ir nepieciešams vienu augli pārgriezt un sadalīt divās daļās, un starp tām ievietot monētu. Pēc tam ābolu ietin tīrā sarkanā lupatiņā un paslēpj tur, kur glabājas jūsu uzkrājumi.

Pašā vakarā pirms gulētiešanas vēlams seju nomazgāt ar avota ūdeni un attīrīt savu enerģiju. Tad šī ”tīrā enerģija” piesaistīs banknotes pie tevis.

Tieši pēc 24 stundām auglis jānoglabā pie mājas ieejas. Naudas ābols kļūs par jūsu talismanu, kas ģimenei piesaistīs kapitālu.

 

Tautas zīmes par laikapstākļiem 28. jūlijā

Laikapstākļu novērojumi palīdzēja mūsu senčiem veidot savas prognozes nākamajai dienai, mēnesim vai pat gadalaikam. Šādām prognozēm īpaša nozīme bija zemniekiem. Viņi cerēja uz debesu varas žēlastību, jo baidījās no ražas trūkuma un bada.

Senatnē cilvēki priecājās, ja šajā dienā bija sauss un saulains laiks. Tādā gadījumā viņi cerēja, ka no laukiem savāks daudz labības un mežos būs daudz sēņu. Arī silts laiks 28. jūlijā solīja labas dienas septembrī.

Lasi vēl: Kāpēc mājās nevar turēt naudas koku: briesmīgais naudas koka senais noslēpums

Ja līst no rīta, tas liecina par slapju rudens sākumu. Ja dārd pērkons, viss rudens būs lietains.

Migla vakarā liecina par sasilšanu. Ja ir daudz mušu, tuvojās īsts karstuma vilnis.

Leave a Comment