Mirusi padomju kinematogrāfijas zvaigzne: ”Viņa bija nokļuvusi slimnīcā”

Godalgotā Krievijas tautas māksliniece Zinaīda Kirijenko nomirusi 12. februāra naktī.

Kino un teātra aktrisei bija 88 gadi.

Informāciju par Zinaīdas Kirijenko nāvi apstiprināja Krievijas Kinematogrāfijas Savienība. Saskaņā ar sniegtajiem datiem, neilgi pirms savas nāves aktrise nokļuva slimnīcā ar koronavīrusu.

Atvadīšanas laiks un vieta no tautā mīlētās aktrises pagaidām nav zināms.

Lasi vēl: Valsts policija nākusi klajā ar ļoti skumju informāciju! ”Pagaidām viss ir miglā tīts”

Zinaīda Kirijenko piedzima 1933. gada 9. jūlijā Mahačkalā. 1958. gadā viņa absolvēja VGIK aktiermākslas nodaļu, bet gadu vēlāk viņa sāka strādāt Maskavas drāmas teātrī. Kopš 1961. gada viņa bija Kinoaktieru teātra studijas trupas dalībniece, kas tagad tiek dēvēts par Valsts kinoaktieru teātri.

Vēl būdama studente viņa sāka filmēties kino. Kino skatītājiem viņa ir pazīstama ar Natālijas Melehovas lomu filmā “Klusā Dona”, Irinas lomu filmā “Cilvēka liktenis” un Marjanas tēlu filmā “Kazaki”. Pēdējā aktrises loma bija Sofija Rajevskaja vēsturiskajā seriālā “Manas sirds viena mīlestība” (2007, Natālija Bondarčuka). Kopumā Zinaīda Kirijenko filmējusies vairāk nekā 30 filmās un seriālos.

Viņa bija Viskrievijas sabiedriskās kustības “Krievijas mātes” prezidija locekle. PSRS Valsts balvas laureāte literatūras, mākslas un arhitektūras jomā.

Leave a Comment