“Ministru kabinets jau pieņēmis lēmumu, kurš daudziem Latvijas šoferiem nepatiks!”; Uzzini par ko ir šis lēmums

Ministru kabinets jau pieņēmis lēmumu piešķirt naudu, lai Latvijas ceļus nākotnē noklātu ar videonovērošanas un ātruma kontroles mehānismiem.

 

15.augustā Ministru kabinets (MK) izdeva rīkojumu par projektu “Tehniskās palīdzības un digitālo risinājumu sniegšana izmeklēšanas procesa efektivitātes paaugstināšanai, sabiedriskās kārtības uzlabošanai un drošības uzraudzības nodrošināšanai”. Šo iniciatīvu paredzēts īstenot Atveseļošanas fonda ietvaros, un tās mērķis ir atvieglot tiesībsargājošo iestāžu ikdienas pienākumus sabiedriskās drošības nodrošināšanā.

Projektu īstenos Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs sadarbībā ar Valsts policiju un VSIA “Latvijas Valsts ceļi”.

 

Nacionālās iniciatīvas “Pārvaldes modernizācija un pakalpojumu, t.sk. uzņēmējdarbības vides digitālā pārveide” ietvaros projekta realizācijā paredzēts paplašināt tehnoloģiskās platformas, kas izmanto videonovērošanas risinājumus iekšā braucošo transportlīdzekļu valsts numurzīmju identificēšanai un uztveršanai Latvijas teritorijā. Šīs platformas reģistrēs transportlīdzekļu atrašanās vietu, datumu, laiku, fotoattēlu un citus atbilstošus parametrus.

 

Lasi vēl: Ceļotājs laikā” paziņojis kad notiks citplanētiešu iebrukums un kas noticis jau līdz šim, cilvēkiem nezinot

 

Tas sekmēs noziedzīgo nodarījumu ātrāku izmeklēšanu un atklāšanu, fiksēs transportlīdzekļu dalību ceļu satiksmē bez derīgas tehniskās apskates vai obligātas civiltiesiskās apdrošināšanas polises vai, neievērojot autoceļu lietošanas nodevas maksāšanas noteikumus.  Ieviešot vienotu tehnoloģisko platformu transportlīdzekļu valsts numura zīmju identificēšanai un arhivēšanai, tiks izmantoti jaunākie tehnoloģiskie risinājumi, kas atbilst mūsdienu datu drošības standartiem, tādējādi veicinot sabiedrisko kārtību un drošību valstī.

 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment