“Ministru kabinets jau pieņēmis lēmumu, kurš daudziem Latvijas šoferiem nepatiks!”; Uzzini par ko ir šis lēmums

Piemēram, būs iespējams operatīvi identificēt transportlīdzekļu valsts reģistrācijas numura zīmes un salīdzināt tās ar sistēmā definētiem transportlīdzekļu sarakstiem. Konstatējot sakritību, informācija par šāda transportlīdzekļa kustību automātiski tiks paziņota tālākai reaģēšanai. Sākotnēji transportlīdzekļu kustību paredzēts fiksēt aptuveni 100 vietās uz VSIA “Latvijas Valsts ceļi” uzturētajiem autoceļiem.

Turklāt projekta mērķis ir uzsākt Kriminālprocesa informācijas sistēmas (KRASS) sākuma posma izstrādi. Šī sistēma atvieglotu elektroniskās izmeklēšanas procesa uzsākšanu, kā arī datu elektronisku koplietošanu Tieslietu ministrijas lietu katalogā un lietu izsekošanu. Turklāt tas uzlabotu informācijas pieejamību un pārredzamību.

Patlaban līdztekus tradicionālajai dokumentu izplatīšanai sistēmā KRASS nepieciešams manuāli fiksēt datus par tautā fiksētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, kriminālprocesa sākšanu un procesuālos konstatējumus, kas ir saistīti ar ievērojamu darbu.

 

Iesākot KRASS 1. posma izveidi, dažu procesu papīra dokumentu formāts tiks mainīts uz elektronisko dokumentu formu. Tāpat būs iespējams elektroniskos dokumentus parakstīt, saskaņot un tālāk nosūtīt digitālajā vidē, izveidojot vienotu darba vidi.

Tā kā tehnoloģiju izplatība ikdienas dzīvē turpina pieaugt, pieaug nepieciešamība nodrošināt informācijas un komunikācijas tehnoloģiju drošu iekļaušanu. Tas ir būtiski, lai uzlabotu sadarbību starp dažādiem dienestiem un iestādēm, kas ir atbildīgas par konkrētu domēnu pārraudzību un datu drošības protokolu ievērošanu.

 

Lasi vēl: Maestro Raimonda Paula sievas Lanas Paulas atvadu ceremonijā piedalījās vien daži cilvēki; tiek atklāts iemesls

 

Projekta izmaksas plānotas ne vairāk kā 3 337 856 eiro apmērā, tai skaitā Atveseļošanas fonda finansējums 2 807 280 eiro apmērā un valsts budžeta finansējums pievienotās vērtības nodokļa izmaksu segšanai ne vairāk kā 530 576 eiro apmērā.

Leave a Comment