Meteorologi Steidzami izsludinājuši oranžo brīdinājumu par ļoti stipru negaidu praktiski visā Latvijā

Brīdinājums ir spēkā līdz pulksten 23:00.

“Latvijas centrālajos un austrumu rajonos turpinās attīstīties negaisa mākoņi, vietām gaidāmas ļoti stiprās lietusgāzes, iespējama arī krusa,” brīdina meteorologi. Šīs negaisa mākoņu sistēmas var būt saistītas ar intensīviem nokrišņiem, kas var izraisīt īslaicīgus, bet spēcīgus plūdus zemākās vietās, kā arī apgrūtināt ceļu satiksmi.

Krusas nokrišņi var radīt būtiskus bojājumus lauksaimniecības kultūrām un transportlīdzekļiem, tāpēc iedzīvotāji tiek aicināti ievērot piesardzību un, ja iespējams, izvairīties no uzturēšanās ārpus telpām.

Miglas veidošanās laikā redzamība būs ievērojami samazināta, īpaši uz lauku ceļiem un vietās, kur ainava ir zemākā līmenī.

Autovadītāji tiek aicināti būt īpaši uzmanīgiem un pielāgot braukšanas ātrumu un distanci atbilstoši redzamības apstākļiem. Migla var būt bieza un ilgstoša, tādējādi radot papildu izaicinājumus gan ceļu satiksmes dalībniekiem, gan gājējiem.

Lai gan šajās teritorijās mākoņu sega var būt blīvāka, nokrišņi pārsvarā nav gaidāmi. Tā kā vējš būs lēns, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +9..+15 grādiem. Šādas temperatūras svārstības var radīt diskomfortu, īpaši cilvēkiem ar hroniskām veselības problēmām, tāpēc tiek ieteikts nodrošināties ar atbilstošu apģērbu un dzert pietiekami daudz šķidruma.

Paredzams, ka laika apstākļi būs salīdzinoši mierīgi, tomēr joprojām ir iespējami lokāli izņēmumi, jo atmosfēras spiediens un mitrums var strauji mainīties. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs turpinās rūpīgi sekot līdzi situācijas attīstībai un sniegt aktuālu informāciju par jebkurām izmaiņām laika prognozēs. Iedzīvotājiem tiek ieteikts regulāri pārbaudīt jaunākās prognozes un brīdinājumus, lai nodrošinātu savu drošību un būt gataviem reaģēt uz jebkādiem pārsteigumiem, ko varētu nest šie mainīgie laika apstākļi.

Leave a Comment