Ļoti nepatīkama ziņa visiem dzīvokļu īpašniekiem: ”Pavisam drīz gaidāms jauns grozījums, kurš ietekmēs visus”

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja likuma grozījumus, kas paredz pakāpeniski palielināt maksājumu par sev nepiederīgas zemes lietošanu no 2025. gada tiem dzīvokļu īpašniekiem, kuru zemes daļai būs noteikta lielāka kadastrālā vērtība.

Lasi vēl: Pāvela Globas prognoze nedēļai no 2024. gada 29. aprīļa līdz 5. maijam: zudīs motivācija un būs grūtības atrast laimi!

Grozījumi likumā “Par atjaunotā Latvijas Republikas 1937. gada Civillikuma ievada, mantojuma tiesību un lietu tiesību daļas spēkā stāšanās laiku un piemērošanas kārtību” tiek plānoti ar nolūku mazināt iedzīvotāju slogu, nodrošinot pakāpenisku 30% gadā maksājuma palielinājumu par zemes lietošanu dalītajā īpašumā, lai izvairītos no straujas izmaksu palielināšanās, kas saistīta ar lielāku kadastrālo vērtību.

Mamma man ieteica izmantot šo sastāvdaļu – tagad es zinu kā garšīgāk pagatavot vistas zupu…

Plānots noteikt, ka, ja dzīvojamās ēkas īpašniekiem attiecas zemes likumiskās lietošanas tiesības un zemes kadastrālā vērtība 2025. gada 1. janvārī ir lielāka nekā tās, kas spēkā bija 2024. gadā, tad maksājums par zemes likumisko lietošanu katru gadu no 2025. gada 1. janvāra līdz 2028. gada 31. decembrim palielināsies par 30% salīdzinājumā ar iepriekšējā gada maksājumu, līdz tiek sasniegts atbilstošais apmērs no aktuālās kadastrālās vērtības.

Lasi vēl: Sinoptiķi ir pastāstījuši par nenormāli karstiem laikapstākļiem jau pavisam drīz – maijā

Vienlaikus paredzēts saglabāt esošo zemes lietošanas maksu apmēru 4% no zemes kadastrālās vērtības un ļaut pusēm vienoties par citu zemes lietošanas maksas apmēru. Šīs grozījumus prasa ieviest Satversmes tiesas iepriekšējā sprieduma dēļ.

 

Leave a Comment