Likvidēts maksātnespējīgais Latvijas uzņēmums, kuru produkciju daudzi latvieši bija iecienījuši

Kā tika noskaidrots tiek likvidēts uzņēmums ”Dzintars”

8.decembrī uzņēmums tika svītrots no Uzņēmumu reģistra. Jau iepriekš ziņots, ka maksātnespējas process noslēdzās 1.decembrī saskaņā ar Rīgas pilsētas tiesas lēmumu, sekmīgi izpildot kreditoru prasījumu dzēšanas plānu.

Pieteikumus par maksātnespējīgā kosmētikas ražotāja “Dzintars” prasībām iesnieguši nenodrošinātie kreditori, kopumā 12,957 miljonu eiro apmērā.

Lasi vēl: Ļoti patīkams pārsteigums sagaida visus vilcienu pasažierus jau no decembra beigām

Taču 2020.gada maijā, kā norādīja uzņēmuma administrators Jānis Ozoliņas, maksātnespējas procesa rezultātā tika iesniegti un atzīti kreditoru prasījumi kopumā 16,96 miljonu eiro apmērā.

 

Tas ietver 4,02 miljonus eiro no nodrošinātajiem kreditoriem un 12,94 miljonus eiro no nenodrošinātajiem kreditoriem.

Pēc “Firmas.lv” sniegtās informācijas, Valsts ieņēmumu dienesta noteiktās nodokļu saistības “Dzintaram” uz 2023.gada 14.novembri sastādīja 6,225 miljonus eiro. Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa “Dzintaru” par maksātnespējīgu pasludināja 2019.gada 12.novembrī.

Lasi vēl: Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis steidzamu ziņu visiem iedzīvotājiem!

Lasi vēl: VID Steidzami nāk klajā ar paziņojumu visiem iedzīvotājiem! “Tas var skart pilnīgi ikvienu”

Maksātnespējas procesa ierosināšanu rosinājis Mareka Dika uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesu uzraugošā administratora iesniegums.

Vienlaikus tika izbeigts tiesiskās aizsardzības process, jo tika konstatēts, ka “Dzintars” nav ievērojis 2019.gada 25.aprīļa redakcijā noteikto pasākumu plānu uz laiku, kas pārsniedz 30 dienas. Turklāt precizētais plāns, ko bija akceptējis un saskaņojis kreditoru vairākums, tiesai netika iesniegts.

 

Leave a Comment