Līgosim kopā Reņķa dārzā

Jestri pavadīsim Līgo vakaru un sagaidīsim Jāņu dienas rītu Reņķa dārzā! 23. jūnijā plkst. 20.00 aicinām uz Līgo vakara dziesmuspēli Cēsu teātra izpildījumā. Vakara turpinājumā no plkst. 22.00 būs iespēja izdejoties zaļumballē Ģirta Alstera spēlētās mūzikas ritmos.

Plkst. 20.00 aicinām visus uz Ā.Alunāna pirmo latviešu opereti jeb dziesmu spēli “Mucenieks un Muceniece”, ko Cēsu teātris iestudējis režisores Edītes Siļķēnas vadībā, izmantojot Raimonda Paula sarakstīto mūziku šai izrādei. “Mucenieks un Muceniece” dinamiskā, laikmetīgā veidā ar kustību, dziesmu un daudzveidīgu izrādes elementu spēli piešķir jaunu skatījumu uz latviešu dramaturģijas klasiku. Lai arī Ā. Alunāns lugu rakstījis pavisam nelielam aktieru ansamblim, Cēsu teātra izrādē uz skatuves redzēsiet gandrīz 30 cilvēkus, kuri oriģinālā veidā iejutīsies “dzīvo dekorāciju” lomās. Skanēs mūzika, dziesmas, būs dejas, bet pāri visam meistarīgi savītais sižeta risinājums ar dzirkstošiem jokiem, kas nav zaudējuši savu aktualitāti arī šobrīd. Mūzika izrādē tiek spēlēta “dzīvajā”, ar sintezatoru darbojas dziesmu aranžētājs Juris Krūze, veidojot katrai izrādei raksturīgo muzikālo papildinājumu un paspilgtinājumu.

Pēc dziesmu spēles no plkst. 22.00 sekos danči zaļumballē līdz rīta gaismai, kur Ģirts Alsters ar grupu balles apmeklētājam sniegs pozitīvu latviešu mūzikas devu Jāņu nakts noskaņās! Par Jāņu gaisotni rūpēsies arī Dj Mario un Dj Janch.

Ieeja pasākumos bez maksas.

Pasākumus atbalsta Ventspils pilsētas dome.

Leave a Comment