Lietains jūnijs un svelmains augusts: sinoptiķi ir pateikuši, kam gatavoties šovasar un tas būs skarbi

Rīgā saglabāsies sauss un saulains laiks, ar lēnu līdz mērenu vēju no ziemeļaustrumiem. Gaisa temperatūra Rīgā sasniegs +24 grādus, bet Jūrmalā tā būs ap +19 grādiem.

Valsts ziemeļaustrumu daļā ir izsludināts dzeltenās pakāpes brīdinājums par augstu ugunsbīstamību mežos. Ziemeļeiropā pastiprinās anticiklons, un atmosfēras spiediens Latvijā ir pieaudzis līdz 1018-1021 hektopaskālam pie jūras līmeņa.

Pērkona negaiss vietām izraisīs stipru lietu un brāzmainu vēju. Vējš pārsvarā būs lēns līdz mērens, pūšot no austrumiem un ziemeļaustrumiem.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +21..+25 grādiem, savukārt Rīgas līča Kurzemes piekrastē tā būs vēsāka, sasniedzot +17..+20 grādus.

Tomēr pastāv brīdinājums..

Lasi vēl: NHL videospēle simulē mača rezultātu starp Latviju un ASV izlasi; rezultāts liek acīm ieplesties!

Kā ziņo meteorologi, tad daudzviet šodien, gan dienā, gan naktī var būt spēcīgs pērkona negaiss, kura laika var parādīties ļoti spēcīgas vēja brāzmas. Jābūt uzmanīgiem un šoferīšiem, ļoti modriem!

Pērkona pazīmes ietver tumšus un biezus mākoņus, bieži vien gubu veida, kas strauji attīstās un izplešas debesīs. Pirms pērkona negaisa parasti jūtams spiediena un temperatūras pazeminājums, kā arī palielinās mitrums gaisā.

Tuvākā apkārtnē var dzirdēt rūkoņu vai rībēšanu, kas norāda uz pērkona attālinātu klātbūtni. Redzamas arī zibens izlādes, kas mirgo debesīs, dažkārt pavada pēkšņi, spēcīgi vēja brāzmas.

Pirms negaisa bieži vien iestājas īslaicīgs, bet intensīvs lietus. Pērkona laikā ir iespējamas arī krusas un stipras vēja brāzmes, kuras var pāraugt vētras intensitātē.

 

 

Leave a Comment