Latviju pārņēmusi ļoti skumja vēsts – Mūžībā aizsaukta ļoti slavena un zināma sieviete…

Dzīvei piedodot un spītējot pārmaiņām, tas ir krietni vairāk nekā vienkārši skumji… Mūžībā aizsaukta kā noslēpumaina un mākoņaina personība, šī sieviete ietilpināja sevī ne tikai popularitātes un atpazīstamības noslēpumus, bet arī radīja neizdzēšamu ietekmi uz Latviju.

Ar nesavtīgu sniegumu un neizmērojamu devumu viņa klātbūtne bija kā gaismas stari, kas ieskraida ikvienu, ar kuru saskārās. Viņas sniegtais bagātināja ne tikai viņas tuvākos, bet arī attālinātos, tapēc viņas ieguldījums valsts un tautas attīstībā bija neprocenjams. Viņas dzīve un mantojums izkliedējas kā zvaigžņu putekļi tumsā, atstājot pēdas, kas paliks sirdīs un atmiņās uz mūžu.

Ar dziļu sēru un līdzjūtību jāziņo, ka mūžībā ir aizgājusi izcila rakstniece Inguna Bauere. Šo skumjo ziņu sabiedrībai pasludināja ne tikai viņas ģimenes aprindās, bet arī grāmatizdevēja un izdevēja Vija Kilbloka, kurai pieder apgāds “Zvaigzne ABC”.

Šī vēsts atstāj dziļu un sāpīgu iespaidu, jo Inguna Bauere bija ne tikai izcilība savā jomā, bet arī cilvēciska un sirsnīga personība, kuras klātbūtne ietekmēja ne tikai literatūras pasauli, bet arī radīja neizdzēšamu iespaidu uz tiem, kuriem bija gods un prieks sadarboties ar šo izcilību.

Viņas mantojums literatūrā un kultūrā turpinās dzīvot kā gaisma, kas mūs ieskauj un iedvesmo ar savu spēku un bagātību. Mēs izjūtam dziļu zaudējumu, bet vienlaikus atceramies un godājam Inguna Bauere sniegto devumu un dzīves darbus.

Ar dziļu sēru un sāpēm jāpaziņo, ka šis dienas rīts ir iegremdējis mūs skumjos ziņās par rakstnieces Ingunas Baueres aiziešanu mūžībā. Lai arī Madonas un Rīgas ārsti izmantoja visas savas prasmes un centienus, šoreiz cilvēciskie spēki nebija pietiekami, un mēs piedzīvojam smagu zaudējumu. Šajā grūtajā brīdī mūsu domas un mīlestība ir kopā ar Ingunas ģimeni, piedzīvojot šo smago mirkli kopā ar viņiem.

Vija Kilblokas vārdiem pievienojoties, atceramies ne tikai rakstnieci, bet arī cilvēku, kas ar savu sirdi un talantu ir atstājusi neatkārtojamu ieguldījumu literatūrā. Inguna Bauere iekļuva mūsu dzīvēs ar saviem vēsturiski bagātajiem un emocionāli saistošajiem darbiem. Viņas pieeja vēstures izpētei, it īpaši 18. un 19. gadsimta Latvijā, ne tikai iepriecināja lasītājus, bet arī rada dziļu cieņu pret viņas daiļradi.

Rakstnieces sniegums neapsēstīja tikai pagātnes pētījumus. Viņas spēja radīt iespaidīgus darbus par dažādiem vēsturiskiem notikumiem un personībām, sākot no dzejnieka Kārļa Skalbes sievas Lizetes dzīves līdz Kronvalda Ata mūža gājumam, atklāja viņas literārās daudzveidības spēkus. Pat jauniešu darbi un intriģējošie sadzīves romāni bija daļa no viņas radītās literārās pasaules, kurai bija spēja sasniegt plašu auditoriju.

Inguna Bauere aiziet no mums, bet viņas atstātais mantojums – gan literārais, gan personīgais – dzīvos mūsos un turpinās iedvesmot nākamās paaudzes. Šajā smagajā mirklī mēs ciešam līdzi viņas ģimenei un draugiem, dalot sēru un godinot rakstnieces bagāto un nozīmīgo dzīvi.

Leave a Comment