Latvijas iedzīvotājus aicina izvairīties no mežu un kapsētu apmeklējumiem – kāpēc? Noskaidrosim iemeslu!

Pēdējās nedēļās Rīgā uzsnidzis pamatīgs sniegs, kā rezultātā atkušņa laikā ievērojami palielinājies svars uz koku zariem. Šī situācija rada potenciālu apdraudējumu, kurā var nolūzt zari vai pat veseli koki. Ņemot to vērā, Rīgas pašvaldība dedzīgi aicina iedzīvotājus ierobežot pilsētas mežu un kapsētu apmeklējumu, lai par prioritāti izvirzītu savu drošību.

Turklāt personām tiek ieteikts ievērot piesardzību, tuvojoties kokiem, kuru zaros ir daudz sniega. Šo ieteikumu ir paziņojusi Rīgas dome. Turklāt mēs lūdzam attiecīgo reģionu īpašniekus un pārvaldniekus būt modriem attiecībā uz viņu telpās esošajiem koku augiem.

Viņiem obligāti jāveic nepieciešamie piesardzības pasākumi, lai novērstu jebkādu potenciālu apdraudējumu, ko rada koku zari, kas var pakļauties sniega slodzei un tādējādi apdraudēt gan gājēju, gan autovadītāju drošību.

 

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments ar šo informē, ka galvaspilsētas kapsētās ir izveidojies satraucošs stāvoklis, kad koku zari bieži pakļaujas sniega svaram, radot potenciālu apdraudējumu.

Līdz ar to cilvēki tiek aicināti uz īsu brīdi būt pacietīgiem, līdz sniegs uz zariem dabiski izklīdīs, un šajā starplaikā vēlams kapusvētku apmeklējumus atlikt.

SIA “Rīgas Meži” vēlas informēt, ka līdz ar notiekošo snigšanu un tai sekojošo atkusni Rīgas un Pierīgas mežos ir iespējama bīstamu zaru locīšana un lūšana, ko mēdz dēvēt attiecīgi par “sniegliece” un “snieglauze”.

Lasi vēl: Salāti “Vīra asaras” neatstās vienaldzīgu nevienu vīrieti… Kaut gatavo dienu un nakti

Tas rada ievērojamu risku apmeklētājiem un viņu mantām. Paredzams, ka šī bīstamā situācija mežos var saglabāties vismaz divas līdz trīs dienas.

Uzņēmuma algotie mežsargi ziņojuši, ka aptuveni vienāds daudzums “sniegliece” un “snieglauze” mežos novērots pirms vairāk nekā desmit gadiem, laikā, kad ievērojama daudzuma koku un to zaru dēļ tika bojāts ievērojams skaits koku un to zaru. sniega uzkrāšanās Pierīgā.

 

Leave a Comment