Latvijā strauji izplatās infekcija, kura var būtiski ietekmēt veselības stāvokli

Pavisam nesen soctīklos ārsti brīdinājuši Latvijas iedzīvotājus par infekciju, kura būtiski var ietekmēt cilvēka veselības stāvokli. Infekcijas avots ir tikai cilvēks.

Elpošanas sincitiālais vīruss var būt bīstams jaundzimušajiem vecumā no 2 līdz 3 nedēļām, jo ​​tas bieži var izraisīt letālu infekciju maziem bērniem.

Šī infekcija ir īpaši bīstama tiem zīdaiņiem, kam nav mātes antivielu, maziem bērniem ar hronisku plaušu slimību vai iedzimtu sirds slimību, kā arī tiem, kuriem ir novājināta imūnsistēma vai neiromuskulāri traucējumi.

Infekcijas avots ir cilvēki, norāda SPKC. Infekciju pārnēsā sīki ūdens pilieni, kas peld pa gaisu. Vīruss cirkulē visu gadu, bet ir vairāk izplatīts no oktobra līdz aprīlim. Infekcija ir ļoti lipīga un var ātri izplatīties pa iedzīvotājiem.

Laiks no inficēšanās līdz simptomu parādīšanai ir 2 līdz 6 dienas. Pirmajās dienās parādās sauss klepus, kas var pāriet uz sēkšanu vai apgrūtinātu elpošanu. Var būt iesnas un apetītes samazināšanās.

Lasi vēl: 71 gada vecumā mūžībā devies leģendārs sportists: ”Daļa no sporta ēras ir beigusies”

Ja jums ir bērns vai jūs saskaraties ar zīdaini vai mazu bērnu, ir svarīgi ievērot īpašu piesardzību. Tas nozīmē, ka stingri jāievēro iepriekš minētie vispārīgie profilakses pasākumi. Noteikti rūpīgi mazgājiet rokas.

 

Leave a Comment