Latvijā gaidāmas brīvdienas tiek prognozētas ļoti skarbas; sinoptiķi izplata paziņojumu

Latvijā šīs gaidāmas brīvdienas tiek prognozētas ļoti skarbas. Sinoptiķi izplata paziņojumu un ir gatavi pastāstīt sīkāk.

Lodveida zibens ir dabā sastopama parādība, kas tā retuma dēļ paliek nepilnīgi noskaidrota. Tikai 0,01% pasaules iedzīvotāju ir paveicies savas dzīves laikā redzēt lodveida zibeni.

Parasti tas izpaužas kā gaismas uzliesmojums pērkona negaisa laikā, kura izmērs svārstās no golfa bumbiņas izmēra līdz vairākiem metriem, un tā klātbūtne ilgst no vienas sekundes līdz vairākiem desmitiem sekunžu.

Jāatzīmē, ka 2012. gadā Ķīnā veiktajiem revolucionārajiem pasākumiem izdevās iegūt lodveida zibens emisiju pirmo spektru.

 

Lasi vēl: Aizsaulē devusies ļoti cienījama persona Latvijā; viņš visu savu sirdi lika darbā

Sinoptiķi prognozē, ka debesis būs pārsvarā apmākušās. Vakara stundās atsevišķos rajonos gaidāma miglas veidošanās un ļoti spēcīgs lietus.

Valdošo vēja virzienu galvenokārt raksturos lēna virzība no dienvidaustrumiem. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +13 līdz +18 grādiem, savukārt dienā temperatūra būs no +19 līdz +24 grādiem.

Sestdien Rīgā tiek prognozēts mākoņains laiks, periodiski samazināsies mākoņu daudzums. Palaikam gaidāmi nokrišņi. Iespējams zemākās vietas tiks appludinātas.

Pūtīs lēns dienvidaustrumu vējš, kas naktī pazemināsies līdz +16 grādiem, bet dienā paaugstināsies līdz +22 grādiem. Svētdien gaidāms mazāk nokrišņu un vairāk saules.

Leave a Comment