Krievijā varasiestādes mobilizēto ģimenēm izsniedz “pabalstus” – malku, zivis un aunus

Burjatijas varasiestādes Krievijā sākušas nodot malku mobilizēto karavīru ģimenēm.

“Moscow Times” vēsta, ka viena ģimene, kuras dalībnieks devās karot Ukrainā, var rēķināties ar 10 kubikmetriem malkas, savukārt ziemeļos dzīvojošās ģimenes saņems līdz 20 kubikmetriem malkas. Lai sadalītu malku mobilizēto karavīru ģimenēm, Burjatijas pašvaldībās izveidotas īpašas komisijas.

Šīs komisijas izvērtē ģimenes vajadzību pēc malkas un nodrošina nepieciešamo apjomu. Vietējās varas iestādes skaidro, ka viņu lēmums sagādāt malku sievām, kurām nav vīra, kas palīdzētu, ir veids, kā palīdzēt grūtā brīdī.

Turklāt pabalstus var saņemt vientuļās mātes un militārpersonu vecāki, kuri ir sasnieguši pensijas vecumu. Tivas Burjatijas Republikā, kas tiek uzskatīta par Krievijas nabadzīgāko reģionu, mobilizēto cilvēku ģimenēm tika apsolīts dzīvs auns, malka, kartupeļu maiss un milti.

Sahalīnas apgabals nolēmis izsniegt pabalstus to karavīru ģimenēm, kuri mobilizēti kaujās Ukrainā, līdzīgi kā to izdarījusi Tiva. Reģionālās iestādes norādījušas, ka katrai ģimenei pienākas 5-6 kilogrami svaigu zivju par katru iesaucamo.

Kopumā zivis saņems 1800 ģimenes. Kā ziņots, 21.septembrī Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņoja par “daļēju mobilizāciju”. 4.oktobrī Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka izsaukti vairāk nekā 200 000 cilvēku.

Aizsardzības ministrs apgalvojis, ka tiks iesaukti 300 000 rezervistu, kas ir 1% no kopējā resursa, ko varētu mobilizēt. Pēc neoficiālas informācijas, Kremlis nomaļos un nabadzīgākos reģionos devis rīkojumu iesaukt 2,5 reizes vairāk vīriešu nekā turīgākajos reģionos. Aptuveni 5,5% rezervistu (28 tūkstoši cilvēku) tika mobilizēti Krasnojarskas rajonā, 3,7% Burjatijā, 2,6% Dagestānā un 2,2% Kalmikijā. Ir arī vērts atzīmēt, ka pretēji iepriekš teiktajam bieži tiek mobilizēti vīrieši, kuriem vispār nav militārās pieredzes.

Leave a Comment