“Krāpnieki ir izdomājuši jaunus veidus, kā apmānīt Latvijas iedzīvotājus.”; Esi vērīgs un neiekrīti!

Telefonkrāpnieki ir izdomājuši jaunas metodes, kā maldināt Latvijā dzīvojošas personas.

 

Gadījumā, ja personas ir piešķīrušas līdzekļus krāpnieciskām personām vai uztur ar tām pastāvīgu saziņu, par to obligāti jāziņo Valsts policijai.

Pēdējā laikā atklātībā nācis kāds krāpniecisku darbību veids, kurā iesaistītas personas, kas iesaistās finanšu krāpniecībā un sazinās ar Latvijas iedzīvotājiem.

 

Šie krāpnieki manipulē ar saņēmējiem, mudinot tos piedalīties tā dēvētajās “drošības operācijās”, kuru mērķis ir aizturēt noziedzniekus. Šajās maldinošajās shēmās banku klienti saņem aicinājumus izņemt līdzekļus un uzticēt tos it kā “drošības dienesta darbiniekiem”, kuri, iespējams, sola sargāt naudu vai izmantot to, lai aizturētu likumpārkāpējus.

 

Lasi vēl: Latvijai tuvojas ciklons “Kīrons”. Zināma laika prognoze jaunajai nedēļai, bet vai tā iepriecinās?

 

Kā atzīmē banku eksperte Anita Kivkucāne, šajās mākslas filmām līdzīgās shēmās nereti sapinas indivīdi savas patiesās vēlmes palīdzēt dēļ. Tomēr noteikti jāņem vērā, ka drošības dienesti vai Valsts policija savā darbībā neizmanto privātos līdzekļus. Turklāt mēs mudinām personas rīkoties saprātīgi, izvērtējot ziņojumus no nepazīstamiem avotiem, un skeptiski izturēties pret personām, kuras apgalvo, ka pārstāv “tiesībaizsardzības iestādi”.

 

 

Turpini lasīt, kā vēl rīkojas šie krāpnieki, nākošajā lapā

 

Nepieciešamību šādos gadījumos izteiktos uzaicinājumus izvērtēt vēl vairāk pamato maldināto klientu liecības, kuri ziņoja par gadījumiem, kad krāpnieki pat lūguši skaidru naudu ar taksometru aizvest uz citu Latvijas pilsētu un nogādāt personām, kuras apgalvo, ka būt “drošības dienesta darbiniekiem”.

Tieši tāpēc eksperti konsekventi uzsver, cik svarīgi ir ievērot piesardzību, vēršoties pie personas informācijas izpaušanas, atturēties no lūgumiem nodot naudu vai pārskaitīt līdzekļus uz it kā “drošu bankas kontu” un nekavējoties informēt banku, ja rodas pat mazākās aizdomas par krāpniecisku mēģinājumu.

 

Alternatīvi, ja personas ir veikušas naudas iemaksas krāpnieciskām personām vai šobrīd ar tām uztur sakarus, obligāti par to jāziņo Valsts policijai. Precīzas informācijas ātrai izplatīšanai ir būtiska nozīme krāpnieku aizturēšanā. Turklāt turpinās centieni maldināt klientus, izmantojot it kā uzlauztu Google kontu, piespiežot viņus izpaust personas informāciju, lai aizsargātu savu kontu.

Turklāt šie krāpnieki izmanto taktiku, lai telefona zvanu laikā radītu emocionālu stresu, nepatiesi norādot uz aizdomīgiem darījumiem vai neautorizētiem aizdevumiem. Turklāt viņi mēģina instalēt programmatūru klientu ierīcēs, lai pārvaldības nolūkos iegūtu tālvadību pār tām.

 

Lasi vēl: Primadonna Alla Pugačova ar Galkinu publicējuši fotogrāfiju, kura neatstāj vienaldzīgu nevienu

 

Pat gadījumos, kad klienti nav piedzīvojuši nekādus finansiālus zaudējumus, ir ļoti svarīgi paturēt prātā faktu, ka personas, kas iesaistītas krāpnieciskās darbībās, sākotnēji var mēģināt iegūt informāciju turpmākai izmantošanai.

Leave a Comment