“Klimata šausmas sāksies novembrī”: meteorologi pastāstīja, kam gatavoties

Savukārt valsts centrā pēdējais rudens mēnesi solās būt patiešām traks, jo laikapstākļu kontrasti būs pārsteidzoši.

Tātad, saskaņā ar Gismeteo prognozi, Rīgā mēneša pirmā puse atnesīs nenormālu siltumu, temperatūrai vajadzētu paaugstināties līdz 10-12 grādiem, kas tiek uzskatīts par neparastu novembrim. Savukārt mēneša otrajā pusē rādītāji sabruks līdz mīnus astoņiem, un no šī brīža galvaspilsētu skars spēcīgas snigšanas.

 

Pēc viņa teiktā, gaidāmā ziema absolūti nebūs tipiska un tā neatbildīs tradicionālās Eiropas ziemas tēlam. Lieta tāda, ka šoreiz okeāna straumes, kas Klusajā okeānā ekvatora tuvumā regulē temperatūru, mainīs savu virzienu.

 

Lasi vēl: Dienu pirms savas 77. dzimšanas dienas aizsaulē traģ**ki devusies visu mīlēta aktrise

Šādu svārstību dēļ laikapstākļu raksturs ziemā kļūs nervozs un kontrastains, un šāda situācija būs vērojama visā Eiropā un citos reģionos. Pēc sinoptiķu domām, ziemā ļoti bieži mūsu valstī ieradīsies Atlantijas cikloni no kontinenta ziemeļrietumu daļas. Un tie turpināsies līdz pat divām nedēļām.

Tiek norādīts, ka nepatikšanas ar laikapstākļiem sāksies jau novembrī, kas būs nepatīkamākais rudens mēnesis. Novembrī daudzos reģionos būs milzīgs nokrišņu daudzums, vēss un mākoņains laiks, un nokrišņu daudzums pārsniegs normu par 20 procentiem.

Lasi arī: 

Kā atbrīvoties no blaugznām: pavisam ekonomiski aizsardzības līdzekļi, kas noteikti palīdzēs

Taro kāršu horoskops 2024. gadam: kas gaida visas zodiaka zīmes

Nākamajā gadā jūs gaidīs sulīgi pumpuri: lūk, kā oktobrī apgriezt peonijas

Leave a Comment