Kazas piens skaistumam un labai gremošanai. Receptes

Ja ir gremošanas sistēmas kaites
Pret gastrītu ar paaugstinātu kuņģa sulas skābes līmeni ieticama šāda recepte:
* glāzē līdz 30 grādiem uzsildītā kazas pienā iemaisa tējkaroti medus un 2 reizes dienā izdzer stundu pirms ēšanas. Kurss – 2 mēneši.

Tiem, kam kuņģa sulas skābes līmenis ir pazemināts, jādzer auksts kazas piens ar medu pa pusglāzei 2–3 reizes dienā stundu pirms ēšanas. Piens noņem sāpes un novērš aizcietējuma veidošanos.

Kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūlu var pilnībā izārstēt, ja katru rītu tukšā dūšā izdzer glāzi svaiga piena un vēl pa glāzei stundu pirms pusdienām un vakariņām. Strikti ievērojot šādu režīmu, divu gadu laikā čūla izzudīs kā nebijusi.

Aizkuņģa dziedzera iekaisuma gadījumā izmanto parastā veidā raudzētu kazas pienu – siltu uz visu nakti liek kā kompresi vēderam.

Balzams ādai
Pret psoriāzi:
* katliņā ielej kazas pienu, uzkarsē līdz viršanai un 2–5 minūtes patur uz lēnas uguns. Tad pienu pārlej citā traukā, bet balto aplikumu, kas paliek uz katliņa malām, rūpīgi noņem un ierīvē problemātiskajās vietās.

Lai sejas ādu padarītu jaunāku, no rīta un vakarā tā jānomazgā ar atšķaidītu pienu. Sevišķi tas ieteicams cilvēkiem ar ļoti porainu ādu.

Vēl daži padomi
* Pierādīts, ka ieilgusi depresija var kļūt par kaulu trausluma cēloni. Īpaši sievietēm, kurām pēc 40 gadu vecuma sākas izmaiņas hormonu līdzsvarā, kas savukārt rosina osteoporozi. Zinātnieki neiesaka aizrauties ar antidepresantiem, bet uzturā lietot ar kalciju bagāto kazas pienu.

* Krampju gadījumā tējkaroti maura retēja aplej ar glāzi kazas piena, 10–15 minūtes nostādina, tad izkāš. Dzer karstu pa glāzei 3 reizes dienā. Katru reizi gatavo svaigu uzlējumu.

* Ja sastiepta cīpsla, sāpošajai vietai liek karstu kazas piena kompresi. Vairākās kārtās salocītu marli samitrina karstā pienā, uzliek sastiepuma vietai, pārklāj ar komprešpapīru un silti apsien. Kad komprese atdzisusi, procedūru atkārto.

Leave a Comment