Kas tagad noticis ar slavenā seriāla ”Radu būšana” varoņu mājām; briesmas skatīties

2021. gadā pēc vairāku gadu pārtraukuma producentiem tomēr izdevās pabeigt tautā iemīļotā seriāla “Radu būšana” (“Svati”) septītās sezonas filmēšanu. Jaunā gada priekšvakarā tika izrādītas jaunas sērijas, tomēr producenti paziņoja, ka šī būšot populārā seriāla pēdējā sezona.

Bet mēs piedāvājam tev uzzināt, kā seriāla galveno varoņu Budko un Buhankinu ģimeņu mājas izskatās pašreizējos apstākļos, kad Ukrainā plosās karš.

Budko māja

Kučuguri ciems, kurā dzīvoja divi centrālie varoņi Ivans Stepaņičs un Valentīna Petrovna, seriāla izrādīšanas laikā bija kļuvis par iecienītu apmeklējuma vietu vairumam fanu. Patiesībā šī ir apdzīvota vieta Krasnodaras apgabalā Krievijā.
Taču, kā zināms, pati sarkanā ķieģeļu mājiņa atrodas Kijivas apgabala Moščuņas ciemā, kur notika filmēšana. Taču saistībā ar Krievijas izvērsto karu Ukrainā, tagad Budko māja izskatās savādāk.

Izrādās, ka karadarbībā ir cietis žogs un tam piegulošā teritorija, kur saskaņā ar seriāla sižetu Valentīna kopa un loloja savas mīļotās dālijas, lapene, kurā pulcējās seriāla dalībnieku ģimenes, kā arī blakus esošais šķūnītis.
Par laimi, tautā iecienīto seriāla varoņu māja ir palikusi neskarta, bet teritorija ap to ir izpostīta.

Tāpat atgādinām, ka pirms vairākiem gadiem Budko ģimenes namiņā izcēlās ugunsgrēks. Tiesa, nevis Valentīnas ķīniešu ražojuma matu žāvētāja dēļ, kā tas tika rādīts vienā no sērijām, bet gan elektroinstalācijas bojājuma dēļ. Tad pamatīgi cieta jumts un puse mājas, bet vēlāk tā tika atjaunota.

 

Buhankinu māja

Savukārt vēl viena seriāla varoņa Mitjaja baltā ķieģeļu māja ar ziliem vārtiem un salauztu automašīnu “Ņiva”no tām sērijām, kad viņš vēl bija vecpuisis, pašlaik ir palikusi neskarta.

Bet dzeltenā kotedža ar terasi, ko Buhankinu ģimene iegādājās pēc pārcelšanās no Krimas, (atgādinām, ka saskaņā ar sižetu 6. sezonā Larisas un Mitjaja jaunajā mājā ieradās viņa sievasmāte Viktorija Viktorovna), ir daļēji bojāta, visticamāk, ēkai bija trāpījis šāviņš.
Jāmin, ka seriālu “Radu būšana” iemīļojuši skatītāji Krievijā un Ukrainā, kā arī Baltijas valstīs. Seriāls pārraidīts arī vairākos Latvijas telekanālos.


2017.gadā politisku apsvērumu dēļ Ukrainā seriālu aizliedza un filmēšanu pārtrauca. Vienam no seriāla aktieriem Fjodoram Dobronravovam Ukrainas drošības dienests uz trim gadiem aizliedza ieceļot Ukrainā. Šāds lēmums tika pieņemts, jo aktieris bija apmeklējis okupēto Krimu un publiski nācis klajā ar paziņojumiem, kas vērsti pret Ukrainu.

Vēlāk seriāla fimēšanu atsāka un pabeidza 2021.gadā.

Lasi vēl: 79 gadu vecumā mūžībā devies spožs aktieris; pēdējās dienas viņam bija īpaši smagas

No 2019. gada kanālā TV3 tiek demonstrēts Latvijas televīzijas seriāls “Radiņi”, kas balstīts uz seriālu “Radu būšana”.

 

Leave a Comment