Kas notiek ar tevi, kad noteiktā veidā murci kaķi?

Pati populārākā mūsu gadsimta slimība ir hroniskā noguruma sindroms: kad it kā esam veseli un tomēr jūtamies absolūti iztukšoti, salauzti, bez spēka un vēlēšanās ko darīt… Dažās valstīs mediķiem šo diagnozi nākas uzstādīt tik bieži, ka ir pamats runāt par epidēmiju.

Ārsti novērojuši, ka vislabāk hronisko nogurumu noņem kontaktēšanās ar mājdzīvniekiem un vissekmīgāk ar šo uzdevumu tiek galā neatkarīgie kaķi. Starp citu, Lielbritānijā baltas krāsas “ārstniecisko” kaķīti var nopirkt pat aptiekā.

Ārstēties ar pūkaino terapeitu var ikviens, nekādu ierobežojumu un aizliegumu nav (ja nu vienīgi cilvēks sirgst ar alerģiju, ko izraisa dzīvnieku spalva). Kaķu terapija uz cilvēka organismu iedarbojas ļoti plaši. Glaudot dzīvnieciņu, tam ir pozitīva psiholoģiska ietekme uz nervu sistēmu.

Pateicoties kaķu paradumam ielēkt saimniekam klēpī, uzgulties krūtīm un, murrājot, “paknaibīt” viņu ar nadziņiem, cilvēkam tiek kairinātas refleksogēnās zonas – kaķa nagi šajā gadījumā iedarbojas tieši tāpat, ka refleksoterapeita adatas adatu terapijas laikā.

Speciāli veiktie zinātniskie pētījumi pierādījuši, ka kaķi spēj stabilizēt arteriālo spiedienu, bet kāds cits zinātniskais darbs ļāvis secināt, ka kaķi teicami palīdz miokarda infarkta slimniekiem.

Šie graciozie dzīvnieciņi uzlabo garastāvokli, uzlabo kustību aktivitāti un pat palīdz atbrīvoties no liekā svara. Tiem, kas sirgst ar bezmiegu un neprot atslābināties, kaķis ir labākais dziednieks.

Jāapsēžas pie galda, uz tā sev priekšā jānoliek kaķis, jāaizver acis un jāpiespiež dzīvnieks pierei, bet pēc tam – kaklam. Ja ir depresija, ļoti ieteicams vismaz 15 minūtes ar kaķi parotaļāties, bet ja nomoka galvassāpes un ir paaugstināts asinsspiediens kaķis 3 reizes dienā uz 3-4 minūtēm jāpieliek kaklam.

Leave a Comment