Kariņš rosina cilvēkiem līdz šim vecumam obligātu vakcināciju pret Covid-19

Līdzīgu viedokli pauda arī satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP), kurš atklāja, ka Latvijā starp jauniešiem no 12 līdz 14 gadu vecumam vakcinācijas aptvere ir augstāka nekā senioriem virs 90 gadiem, “kas kaut ko parāda par mūsu prioritātēm”. Linkaits sacīja, ka īpaši aktīvi būtu jāmēģina uzrunāt neaktīvākie seniori, kas, piemēram, dzīvo laukos un kuriem vakcīnu pieejamība ir ļoti liela problēma.

“Nav tā, ka [seniori] negribētu vakcinēties, bet ir daudz apstākļi, kas traucē to izdarīt,” teica Linkaits.

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece piekrita citiem kolēģiem sakot, ka regulējums par obligātu vakcināciju visiem cilvēkiem virs 50 gadu vecumam varētu nebūt pareizais virziens, jo pašlaik visi līdzekļi, ar kuriem varētu uzrunāt seniorus vakcinēties, vēl nav izmantoti.

Iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) valdības sēdē norādīja, ka VM piedāvātie risinājumi vakcinācijas aptveres palielināšanai ir diezgan efektīvi. Golubeva nevarētu teikt, ka ir kategoriski pret obligātai vakcinācijai, taču svarīgi ir veikt un saprast juridisko analīzi par šādas prasības ieviešanu. “Attiecībā uz cilvēktiesībām ir jābūt ļoti precīziem,” piebilda ministre, raksta la.lv

Lasi vēl: Pacientus izvērtē un šķiro. Noskaidrots cik daudz cilvēkiem dienā palīdzība tiek ATTEIKTA!

Veselības ministrs nepiekrita kolēģu kritikai, paužot, ka viņš no kolēģiem diskusijas laikā rekomendāciju ziņā vakcinācijas veicināšanai starp senioriem valdības sēdē nav sadzirdējis neko tādu, ko VM pašlaik jau nedarītu, tostarp veicot vakcināciju mājās, sadarbojoties ar nevalstiskajām organizācijām u.c.

Kariņš, apkopojot Ministru kabineta kolēģu sacīto, uzdeva Operatīvās vadības grupai (OVG) izsvērt iespējas papildus regulējuma noteikšanai, kas varētu veicinātu senioru vakcinēšanos.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka vakcināciju pret Covid-19 ir pabeigusi puse no visiem Latvijas iedzīvotājiem, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

COMMENTS

Leave a Comment