Kariņš neizslēdz iespēju, ka Skultes LNG varētu būvēt valsts

“Es esmu atvērts un jau runājis ar potenciālajiem partneriem par šādu iespēju,” TV24 raidījumā “Nedēļa. Post scriptum”, par ideju sašķidrināto gāzes termināļa (LNG) būvniecību Skultē uzticēt valsts uzņēmumam, izsakās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

“Līdz šim valdība un Saeima ir pieņēmušas īpašos noteikumus, lai Skultē attīstītu šādu termināli. Nākamais jautājums – kurš viņu attīstīs? Ir viens attīstītājs, bet vai tam attīstītājam ir nauda, vai tas nāks pie valdības un sāks prasīt n-tās garantijas? Mans viedoklis šobrīd – ja nāk attīstītājs un prasa ļoti lielas garantijas no valsts, tad valstij būtu jādomā, vai nav izdevīgāk pašai būvēt,” norāda K. Kariņš.

Premjers saredz un iepazinies ar ekonomisko pamatojumu, ja LNG būvē pati valsts, taču šobrīd par to domāt ir mazliet pāragri. Tas noteikti būšot viens no pirmajiem darbiem jaunajai valdībai, jo laiks iet uz priekšu un būs jāpieņem lēmums.

K. Kariņš nenoliedz, ka sašķidrinātās gāzes terminālis Latvijā ir kritiskā infrastruktūra, un tas varētu kalpot par “Conexus Baltic Grid” papildinājumu: “Mums ir krātuve – noliktava – un šīs [Skultes LNG] būtu noliktavas durvis, lai varētu produktu dabūt iekšā.”

Pilnu sarunu ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu skaties rīt, 14.oktobrī, TV24 raidījumā “Nedēļa. Post scriptum” pl. 22:00!

 

Leave a Comment