Kāpēc tukšas burkas nevajadzētu turēt mājās – par šo reti kurš aizdomājas

Kādam varbūt šķitīs – kas tur slikts, ja es turu virtuvē kaudzi tukšu burku, tomēr zinātāji apgalvo, ka tam var būt nepatīkamas sekas. 

Lai novērstu nepatīkamas sekas, ir būtiski ieviest ieradumu nekavējoties tikt vaļā no nevajadzīgiem  atkritumiem virtuvē.

Daži cilvēki tam tic un uzskata, ka visas teorijas ir patiesas, savukārt citi ir skeptiski noskaņoti. Mēs nolēmām izskaidrot, kāpēc tiek uzskatīts, ka tukšu burku glabāšana mājoklī ir slikta zīme.

Pieci svarīgi iemesli

Tukši stikla trauki tiek uzskatīti par tukšuma simbolu. Ir teikts, ka mājā, kurā tie tiek uzglabāti, vienmēr to dēļ trūks finansiālās labklājības – nauda aizplūdīs kā ūdens, un mājokļa īpašnieks var saskarties ar vientulību.

Tukšas burkas novietošana uz galda ir atsevišķs grēks. Tas vēsta par naudas trūkumu. Vispirms trauku vajadzētu piepildīt, un tikai tad likt uz galda.

 

Tiek uzskatīts, ka tukšas burkas mājā piesaista nelaimi. Mājas saimnieks pastāvīgi skandalēsies ar saviem radiniekiem un draugiem, un uz viņa mājas sliekšņa var parādīties nelabvēļi, no kuriem nekas labs nav gaidāms.

 

Ja tukša burka ir saplaisājusi – mājas saimnieks un viņa tuvinieki var gaidīt slimības. Īpaši tām būs pakļauti bērni, vecāka gadagājuma cilvēki, grūtnieces. Starp citu, plaisas uz burkām un citiem traukiem arī provocē materiālo grūtību rašanos.

Mitra burka līdz izžūšanas brīdim jānovieto otrādi. Pretējā gadījumā nevar gaidīt labklājību mājā.

 

Kas vēl?

Kādreiz par nelaimi uzskatīja ne tikai tukšu, bet arī netīru burku glabāšanu mājās. Cilvēki ticēja, ka mājas gariņš par to var sadusmoties. Pēc tam viņš sāks darīt ļaundarības, un būs ārkārtīgi grūti viņu nomierināt.

Tukšas burkas, ja tās mājās uzkrājas lielos daudzumos, turēs jūs pie vietas un neļaus ienākt patīkamām pārmaiņām. Tāpēc atbrīvojieties no tām ātri un bez nožēlas.

 Ja jums ir nepieciešamas tukšas burkas saimniecībā, piemēram, konservēšanai, tās nevajadzētu glabāt pašā mājā vai virtuvē. Šim nolūkam labāk izvēlieties visatklātāko nodalījumu – balkonu vai pieliekamo telpu. Šādā gadījumā burkas jāglabā aizvērtas un novietotas otrādi.

Leave a Comment