Kāpēc tavā mājoklī nonīkst pat rūpīgi kopti telpaugi, un ko darīt, lai situāciju labotu? Tam ir svarīgs iemesls!

Nobūrumi un ļauna acs

Daudzās pasaules kultūrās istabas augu nokalšanu saista ar nobūrumu un ļaunu aci, sliktām domām un skaudību. Ļaunprāši var apzināti novirzīt negatīvismu uz konkrētas personas mājokli, kas noved pie daudzām nepatikšanām.

Taču pirmie cietēji ir telpaugi, smalkākās un pret vibrācijām jutīgākās būtnes, kas dzīvo saskaņā ar mājokļa vibrācijām.

Pastāvīgi saskaroties ar augu novīšanas problēmu, ir vērts rūpīgi izanalizēt savu apkārtējo vidi, mēģināt noskaidrot ļaundarus un skauģus, bet pēc tam pārtraukt attiecības ar šiem toksiskajiem indivīdiem.

Augi “uzsūc” negatīvās emocijas

Papildus skaistumam un estētikai augi darbojas arī kā sava veida “filtri”. Un mēs nerunājam tikai par dabisko gaisa attīrīšanu. Augs kā sūklis apsorbē mājas saimnieku negatīvās emocijas, pasargājot viņus no lieka stresa.

Protams, sekas ir tādas, ka pats augs sāk nīkuļot un dažreiz pilnībā novīst. Bet no tā var izvairīties, radot savā mājā harmonisku atmosfēru:

Sargi sevi un savus mīļos;
meklē prieka graudus ikdienā;

pievērs uzmanību augiem: kopšana, rūpes un maigums palīdzēs tiem pārvarēt negatīvismu un iepriecināt tevi ar savu lielisko izskatu.

Lasi vēl: Kāpēc izdzēsu ”Whatsapp” aplikāciju no sava mobilā? Pastāstīšu 5 svarīgus iemeslus!

Neatbilstoša kopšana

Neraugoties uz dažādiem mistiskiem skaidrojumiem par ziedu nokalšanas iemesliem, nedrīkstam aizmirst, ka dažkārt augi iet bojā vienkārši banālu kopšanas kļūdu dēļ. Nepareiza laistīšana, gaismas trūkums, caurvējš – tas viss var novest pie tā, ka novīst pat izturīgākie telpaugi.

Vai tev šis raksts šķita interesants? Ja tā, atzīmē to ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Būsim arī priecīgi, ja tu pastāstīsi par savu pieredzi telpaugu kopšanā!

Leave a Comment