Kāpēc garie Latvijas gurķi pārdodas ietīti plēvē: atbilde patiešām pārsteidz

Kā zināms, pašmāju uzņēmumā “Getliņi EKO” tiek audzēti dažādi dārzeņi, kurus jau šobrīd ir iespējams iegādāties pārtikas veikalos. Viens no pircēju iecienītākajiem produktiem – garie gurķi. Bet pārdodas tie ietīti plēvē. Kāpēc?

Foto – ekrānuzņēmums

“Tāpēc, ka mēs audzējam ļoti garšīgus gurķus. Visgaršīgākais ir tad, kad viņš ir līdz 300 gramiem. Mūsējie ir ap 250 līdz 270 gramus smagu gurķi. Parādās problēma tāda, ka gurķis satur ļoti daudz ūdens. Mūsu gurķim ir ļoti plāna miza, tāpēc viņu iesaka nomazgāt un ēst ar visu mizu. Bet viņš iztvaiko ūdeni un līdz ar to paliek mīksts,” – skaidro “Getliņu” eksperts “Facebook” ievietotajā video rullītī.

Lasi vēl: Ko stādīt blakus gurķiem, lai ražu novāktu kastēm: pieredzējušu dārzkopju zelta triki

“Un ko cilvēki veikalā dara? Paloka viņu – ā, vecs! Nē, viņš nav vecs, viņš vienkārši ir izžuvis. Un lai novērstu šo izšūšanu, mēs ieliekam šo gurķi plānā plēves maisiņā, kurš elpo, tomēr mazāk elpo nekā pats gurķis. Līdz ar to tas saglabājas ilgāk svaigs, nevīst un arī higiēniski ir labi,” – viņš paskaidro.

Foto – Pexels

Un vēl kāds ieteikums no “Getliņu” speciālista – gurķus nedrīkst uzglabāt ledusskapī, bet gan vēsākā istabas temperatūrā (līdz 14 grādiem)!

 

Leave a Comment