Kāpēc sievietes grib bērnus pēc 40 gadiem?

Pēc 40 gadu vecuma sievietes ķermenis sāk piedzīvot dabiskas fizioloģiskas izmaiņas, kas var ietekmēt grūtniecību un dzemdības. 

Viena no lietām – viņai var būt grūtāk palikt stāvoklī. Turklāt šī samazinātā  funkcija var palielināt risku ar dažādiem grūtniecības komplikāciju veidiem.

Sievietēm, kas ir pāri 40 gadiem, ir palielināts risks saskarties ar dažādām komplikācijām, kas var radīt risku gan viņai, gan bērnam.

Fizioloģiski cilvēka ķermenis noveco, un tas ietekmē gan sievietes, gan bērna veselību grūtniecības laikā. Sievietēm pēc 40 gadiem var būt grūtāk saglabāt optimālu veselības stāvokli grūtniecības laikā, kas var ietekmēt gan viņas, gan bērna labklājību.

Tā kā sievietes vecumā pēc 40 gadiem saskaras ar šiem un citiem fizioloģiskiem izaicinājumiem, viņām, kuras plāno grūtniecību, ir svarīgi saņemt pienācīgu  aprūpi un konsultēties ar  speciālistu, lai uzraudzītu gan savu, gan bērna veselību grūtniecības laikā.

 

Ne tik sen lasīju interesantu domu.

“Kādu iemeslu dēļ sievietes nolemj dzemdēt pēc četrdesmit? Kāpēc tas ir nepieciešams? Par ko viņas domā? Viņām jau ir pieauguši bērni, kuri sapratīs, ka viņu vecāki guļ kopā. Viņu draugi smiesies. Un jaunāko bērnu uz pirmo klasi vedīs viņa vecmāmiņa. Bērnam noteikti būs kauns!”

 

Un tas nav tikai viens cilvēks, kas izplata šādu viedokli. Lūk, vēl viens piemērs:

“Šajā vecumā ir par vēlu dzemdēt vēl kādu bērnu. Mēs abi ar vīru esam dzimuši šāda vecuma cilvēkiem, un viņi devās mūžībā ļoti agri, viņu mazbērni vecvecākus pat nesagaidīja.

Mans vīrs atnesa uz darbu mūžībā aiziešanas apliecību, kad viņa mamma bija aizgājusi, un viņam teica, ka viņš bija atnesis papīru par savu vecmāmiņu. Es domāju, ka nedrīkst dzemdēt šādā vecumā, tas tikai sabojā bērniem dzīvi.”

Tie visi ir ļoti neviennozīmīgi viedokļi. Šķiet, ka šie cilvēki ir pilnīgi laimīgi. Viņi paši jau ir kļuvuši par vecākiem, viņi mīl savus bērnus, rūpējas par tiem. Un, ja viņu vecāki būtu nolēmuši nedzemdēt? Vai šie cilvēki nepastāvētu?

Reiz man gadījās tāds stāsts.

Kad es mācījos skolā, es draudzējos ar kādu meiteni. Brīnišķīga meitene, viņu nevarēja nemīlēt. Viņa pārgāja pie mums tikai vienpadsmitajā klasē.

Cik liels seriāla ''Ugunsgrēks'' fans tu esi?

Cik daudz tu pārzini latviešu seriālu ''Ugunsgrēks''? Noskaidro savas zināšanas aizpildot šo testu! 

1 / 2

Kurā Latvijas pils viesnīcā tika filmēts seriāls? 

2 / 2

Kurā gadā sāka rādīt seriālu 'Ugunsgrēks'?

Your score is

The average score is 62%

0%

Viņas mamma viņu bija dzemdējusi 37 gadu vecumā, viņa bija dāma jau pieklājīgā vecumā, kura pārāk vēlu nolēma dzemdēt bērnu.

Manai draudzenei bija arī jaunāks brālis: viņu māte dzemdēja pēc četrdesmit, kad viņai bija četrdesmit viens gads. Tas bija diezgan neparasti, visas mūsu mammas mūs dzemdēja divdesmit gadu vecumā.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment