Kādus kokus nedrīkst stādīt māju tuvumā: objektīvi iemesli un tautas ticējumi

Gribētos ne vien vērot šos skaistus, zaļus piemāju apstādījumus, bet arī saņemt no tiem pozitīvu enerģētiku.

Skaistu un omulīgu vidi ap māju veido tai apkārt augošie koki. Bet gribētos, lai šie apstādījumi ne vien priecētu mūsu acis, bet arī sniegtu mums pozitīvu enerģētiku. Gadsimtiem uzkrāta tautas pieredze rāda, ka ne kuru katru koku drīkst audzēt cilvēku mājokļu tuvumā.

Koki, kurus nedrīkst audzēt māju tuvumā

Mēdz būt gan tīri objektīvi, gan ar tautas ticējumiem saistīti iemesli, kāpēc noteiktas koku sugas nedrīkst audzēt dzīvojamu māju tuvumā.

Objektīvi iemesli

Balstoties uz veselo saprātu un drošības tehniku, var secināt, ka blakus dažādām celtnēm nedrīkst stādīt kokus, kas sasniedz ievērojamu augstumu un kam ir gana attīstīta sakņu sistēma. Blakus dzīvojamām mājām nekad nestāda sekojošu sugu kokus:

Papeles. Tās ļoti labi atvaira negatīvo enerģētiku, taču šo koku spēcīgi attīstītās saknes var ietekmēt māju pamatus un kaitēt celtnēm. Turklāt šiem kokiem ir dobji stumbri, kas var viegli pārlūzt pie spēcīgākām vēja brāzmām, un krītot izraisīt nelaimes gadījumu, vai sabojāt tuvumā novietotu automašīnu. Savukārt papeļu pūkas, kas veidojas koku ziedēšanas laikā, var izraisīt alerģiju.

Valriekstkokus. Riekstkokam ir labi sazarota un ļoti spēcīga sakņu sistēma, kas spēj sagraut jūsu mājas pamatus. Turklāt no koka krītošie augļi var sabojāt arī jumtu. Vārnas, kurām dikti patīk mieloties ar valriekstiem, lai sašķeltu tos un tiktu gardajiem riekstiem, vienkārši nomet tos lejā.

Šādas mielošanas laikā cietie rieksti mēdz trāpīt gan apkārtējās ēkās, gan stāvēšanai novietotajās mašīnās. Turklāt šie koki sasniedz 16-20 metru augstumu, ar savu lapotni radot pamatīgu noēnojumu, tāpēc zem tiem nekas neaug.

Priedes. Neskatoties uz pozitīvo enerģētiku, šie koki jāstāda ievērojot īpašus noteikumus, lai priede nenoēnotu un neapspiestu tai apkārt augošus kokus un krūmus.

Saskaņā ar tautas ticējumiem, koku vainags rada savu īpašu auru, un cilvēka liktenis ir atkarīgs no tā, kāds koks aug māju tuvumā.

Tautas ticējumi un māņi

Pastāv ticējumi, kas nosaka, kādus kokus nevajadzētu stādīt māju pagalmos, starp tiem ir:

Ozols. Tam piemīt spēcīga enerģētika un tie simbolizē ilgmūžību. Tomēr cilvēkus ar sliktu veselību šis koks novājina vēl vairāk, izsūcot no viņiem dzīvības spēkus. Saskaņā ar vienu no ticējumiem, ozola iestādīšana izraisa ģimenes galvas nāvi.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment