Kāda šogad būs ziema? Par šo pastāstīja ārzemju sinoptiķi, kuri ir nobažījušies

Vasara tuvojas noslēgumam, un daudziem jau rodas jautājums, kāda būs nākamā ziema? Analizējot pagājušās ziemas prognozes, daudzi pieņem, ka šogad mums nav ko gaidīt.

Ir skaidrs, ka gaidāmos notikumus klāj neskaidrības tumsa. Bet jūs taču vēlaties zināt laikapstākļus vismaz smieklīgi īsā trīs mēnešu periodā?

Un cik ļoti gan dārznieki vēlas zināt, cik daudz segas slāņu apvilkt saviem augiem, divus vai trīs? Visvienkāršāk ir ievadīt internetā: “Kāda būs 2025. gada ziema?”. Bet nevajag uztraukties. Protams, tieši tā es arī darīju. Bet…

Vakar prognoze (nevis sezonai uz priekšu, bet diennakts prognoze) mainījās trīs reizes.

Vispirms tā solīja divas nedēļas saulainu laiku. Bet pusdienlaikā ieradās mākoņi. Un sākās lietus. Ielūkojos “laikapstākļos” un ar skumjām pamanīju, ka prognoze izdarījusi strauju pavērsienu: tūlīt sāksies spēcīga lietusgāze.

 

Negaidot kataklizmu, apturējām darbus dārzā, mēs novietojām savus darbarīkus un nosedzām malku.

Aplaimojusi mūs ar pāris pilieniem, draudošā stihija nomierinājās, zilās debesīs spīdēja saule. Un mēs, lamājoties un kliedzot, atkal sākām strādāt.

Prognoze atkal bija iepriecinoša. Taču burtiski pēc stundas pienāca dzestrums un lietus, atņemot mums cerības ne tikai uz produktīvu darbu, bet arī atstājot mūs bez iecerētā šašlika.

Nākamo divu nedēļu prognoze ir neskaidra.

Jā, par ziemu. Atradu prognozi, ka tā būs maiga un mierīga.

Tā ir liela prognoze. Tas pat nav Nostradams, tas ir kas daudz lielāks. Dieva līmeņa eksperts. Varbūt pat pats Dievs neuzdrošinātos sniegt tik tālas prognozes. Īpaši mūsu nestabilajos laikos.

Lasi vēl: Bez krāsns un bez cepumiem! Kā pagatavot šokolādes Snickers kūku ar zemesriekstiem

Tad es jautrības pēc nolēmu pārbaudīt, cik lielā mērā 2023./24. gada ziemas prognoze sakrita ar realitāti.

Un te mani patiešām pārsteidza. Meteorologi pārspēja paši sevi.

Bet, no otras puses, šādām “prognozēm” tiek tērēts budžets, t. i., mūsu nauda. Un tās ir daudz!

Pēdējā ziema man vēl joprojām ir svaigā atmiņā. Kā mums to vajadzētu saprast? Bija prognoze, ka “Auksta ziema nav gaidāma”, bet Austrumeiropā sniega netrūka un dažas nedēļas bija pat vairāk nekā -20 grādi.

Prognoze janvārim bija sekojoša: maksimālā temperatūra būs – 7 grādi un gaidāmi nokrišņi lietus veidā.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment