Kad apnikušas sīpolu mizas: 5 ļoti neparasti veidi, kā nokrāsot Lieldienu olas super krāšņas

Foto – Pexels

Olu krāsošana Lieldienās ir sena un iecienīta tradīcija, kurai ir daudz un dažādu radošu versiju – katrs var izpausties, kā vien vēlas! Bet vai jūs zināt, cik daudz dažādu krāsošanas veidu ir mantoti no dažādām omīšu receptēm?

Piedāvājam jums 7 radošas idejas no omīšu pierakstiem – kā nokrāsot košas un neparastas Lieldienu olas. Galvenais – neaizmirstiet izņemt olas no ledusskapja stundu pirms vārīšanas un krāsošanas, lai tādējādi iegūtu vislabāko rezultātu.

Mirdzuma efekts

Foto – ekrānuzņēmums

Olu krāsošana ar vīnu ir interesants veids, kā piešķirt tām neparastu nokrāsu un piešķirt Lieldienām svētku noskaņu. Lai pagatavotu spilgtas un mirdzošas olas, kas krāsotas vīnā, jums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas: 8 baltas olas, 750 ml – 1 litrs baltā saldā/pussaldā vīna (varat izvēlēties lētāko), 3-4 ēdamkarotes cukura.

Nomazgājiet olas, traukā lejiet vīnu, pievienojiet cukuru un lieciet vārīties iekšā olas. Vāriet apmēram 10 minūtes, līdz olas ir gatavas. Ņemiet katliņu nost no plīts, bet olas atstājiet vīnā, vismaz uz 12-14 stundām, pēc tam uzmanīgi izņemiet tās un izklājiet tās uz šķīvja, ļaujot tām vienmērīgi nožūt.

Izpildi šo testu!

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Ja izmantosiet sarkanvīnu, olas iegūs tumši pelēcīgi violetu krāsu, bet, ja izmantojot baltvīnu, varat eksperimentēt un izveidot visdažādākās krāsas. Vārīšanai izvēlieties lētāko vīnu, jo tā garša olas tik un tā neietekmēs.

Zīda auduma raksti

Foto – ekrānuzņēmums

Lai olas krāsotu šādā veidā, ir nepieciešami nelieli zīda auduma gabaliņi, ar kuriem aptīt olu. Sagatavojiet arī nedaudz lielākus baltas kokvilnas auduma gabalus, gumijas (varat izmantot tās pašas, ar kurām pārtikas veikalos aptin, dilles, pētersīļus utt) un etiķi.

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment