Kā sadzīvot, ja vīrs neprot būt taupīgs? + Izšķērdības tests

Vīrietis, kas nežēlo naudu, ir ideāls kavalieris, bet ļoti problemātisks vīrs. Ja pirms kāzām viņa plašie žesti patika, tad tagad, dzīvojot ģimenē, kaitina. Taču lai cik dīvaini tas arī nešķiet, problēmas sakne ir nevis vīrietī, bet sievietē. Vīrs taču nav mainījies – kāds bija, tāds arī ir. Mainījusies ir sievas attieksme pret viņa naudu.

Izplatītais viedoklis, ka palaist naudu vējā ir sievietes prerogatīva, neatbilst patiesībai. Izšķērdīgu vīriešu ir ne mazāk, turklāt viņiem šī kaisle izpaužas pat spēcīgāk. Sievietē jau pati daba ielikusi zināmu racionālismu, un viņa kritiskās situācijās skaidri apzinās, kad ir jāapstājas.

Tādiem nav iespējams atteikt
Vairums izšķērdīgo ir dzīvespriecīgi, dāsni un komunikabli cilvēki, kuri arī dzīvi uztver viegli. Katra sieviete noteikti ar sajūsmu atceras tos laikus, kad mīļotais viņu vai apbēra ar ziediem un dārgām konfektēm… Kas nu ir, tas ir – izšķērdīgie vīrieši prot iekarot sievietes sirdi. Un sievietes uzķeras uz šīs makšķeres, jo, pirmkārt, uzskata, ka vīrietim tērēt naudu dāvanām liek mīlestība, un, otrkārt, viņu neprasmi taupīt jauc ar romantisku kaisli.

Kad šāds vīrietis nonāk vīra statusā, savus paradumus viņš, protams, nemaina. Taču sievai vairs nav vajadzīgas košie puķu pušķi un dārgie saldumi.

Sieva nu jau kopīgo ģimenes naudu grib izdot kaut kam citam, vajadzīgākam un vērtīgākam. Un sāk dusmoties un pārdzīvot par materiālajām grūtībām. Sievu vīra dāsnums vairs nepriecē pat tad, ja viņš naudu izdevis, lai nopirktu viņai dāvanu – dārgu rotaslietu vai biļetes uz prestižu koncertu, jo viņa apzinās, ka nav samaksāti vairāki rēķini vai kredīts par auto. Taču pierādīt vīram viņa neapdomīgos pirkumus ir grūti. Būdams epikūrietis savā būtībā, viņš tūlīt pat aizrādīs sievai, ka viņa neprot dzīvot un priecāties par dzīvi.

Lai nevajadzētu justies nedrošai par rītdienu un baidīties par nākotni, ir jāiemācās ar izšķērdīgo vīru sadzīvot: priecāties par viņa pirkumiem tāpat kā to dara viņš, bet tajā pat laikā – saglabāt ģimenes budžetu.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment