Kā pārstāt mazgāt matus katru dienu? 10 ieteikumi no trihologa

Ļoti daudzas sievietes skaistuma nolūkos matus mazgā katru dienu, taču trihologi brīdina, ka šāds ieradums var atstāt nepatīkamas sekas uz jūsu matiem.

Pašiem matiem nav savi asins kapilāri, tādēļ tie spēj iegūt barības vielas tikai un vienīgi ādas dziedzeru ražoto sekrēciju veidā. Katru dienu ar šampūnu jūs šīs sekrēcijas gluži vienkārši nomazgājat nost, tādā veidā liedzot iespēju saviem matiem iegūt tiem nepieciešamās barības vielas. Tām dāmām, kurām ir sausa galvas āda, bieža matu mazgāšana var izraisīt arī blaugznas.

Kādēļ mati ātri kļūst taukaini?

Lai arī cik dīvaini tas neizklausītos, pat tiem, kam ir taukains matu tips, nav ieteicams katru dienu mazgāt matus, jo tādā veidā tiek nomazgāt matu aizsargslānis, kas mudina tauku dziedzerus ražot aizvien vairāk un vairāk tauku. Ja vēlaties, lai jūsu mati nebūtu tik bieži taukaini, ņemiet vērā šo pieredzējušo ārstu ieteikumus.

  1. Pakāpeniski palieliniet intervālu starp matu mazgāšanas reizēm. Centieties matus salikt astē vai bizē, lai neredzētu tik traki to, cik mati ir taukaini (taču ņemiet vērā, ka to darīt nepieciešams tikai sākumā un neilgu laiku, lai neradītu bojājumus saviem matiem). Nepadodieties arī sausā šampūna vilinājumam!
  2. Centieties pēc iespējas mazāk aiztikt savus matus, turklāt arī nemitīga matu pārtaisīšana tiem neko labu nedod.
  3. Uz kādu laiku atsakieties no matu veidošanas līdzekļiem: matu lakām, putām, želejām utt.
  4. Pēc matu mazgāšanas centieties pēc iespējas kārtīgāk no tiem izmazgāt gan šampūnu, gan kondicionieri. Pretējā gadījumā mati izskatīsies netīri un sāks sadalīties jau tās dienas vakarā.
  5. Matus vienmēr nepieciešams ieziepēt kā minimums divas reizes. Vienmēr izmantojiet šampūnu, kas paredzēts tieši jūsu matu tipam. Viens no labākajiem matu mazgāšanas līdzekļiem būs tāds, ko mājas apstākļos pagatavojāt pati.
  6. Matus mazgāt nepieciešams ar mīkstu ūdeni, kam klāt pievienota dzeramā soda.
  7. Vienmēr sekojiet līdzi ūdens temperatūrai. Ūdenim vienmēr jābūt mazliet pavēsam, jo tauku dziedzeri mēdz pastiprināti aktivizēties tieši augstas temperatūras klātbūtnē.
  8. Matu mazgāšanas beigās vienmēr izskalojiet matus ar kumelīšu, biškrēsliņu vai nātru novārījumu.
  9. Iespējams, ka matu pārlieku ātra un bieža taukošanās tiešā veidā saistīta ar jūsu uzturu. Centieties no sava uztura izslēgt produktus, kas veicina tauku dziedzeru aktivitāti: taukaini un eļļā vai taukos cepti produkti, cukurs, kā arī maizes izstrādājumi.
  10. Vēl viens dabīgs un ļoti noderīgs līdzeklis, ar kuru noteikti vajadzētu apsmidzināt savus matus – citronu ūdens. Lai šo maisījumu pagatavotu, nepieciešama viena citrona sula, kas sajaukta kopā ar pus litru auksta ūdens.

Ja šos ieteikumus ievērosiet vismaz viena mēneša garumā un tik un tā nesajutīsiet nekādus uzlabojumus, tad jums noteikti jāvēršas pēc palīdzības pie ārstiem. Iespējams, ka bieža matu taukošanās patiesībā saistīta ar kādu apslēptu slimību, no kuras tiekot vaļā, varēsiet atkal uzelpot par savu matu lielisko stāvokli.

Iespējams, ka šī informācija būs noderīga arī jūsu draugiem, tādēļ dalieties ar šo rakstu!

Avots: vrutmilife.com

Leave a Comment