Kā Olbersa komētas enerģija var radikāli mainīt likteni un kas tev jādara

Milzīgā Visuma malā, mirdzošu zvaigžņu dejā un kosmosa noslēpumu virpulī, slēpjas noslēpumainā Olbera komēta, kuras atgriešanās mūsu Saules sistēmas ģimenē ir kā pasaka, kas tiek gaidīt kā liels notikums.

Portāls Spogulis aicina doties aizraujošā ceļojumā cauri gadiem un kosmosam, lai atklātu šī apbrīnojamā kosmiskā ķermeņa vēsturi un ielūkotos debesu tāluma dzīlēs.

 

Olbersa komēta: atklāšanas vēsture

Olbersa komētas atklāšanas vēsture ir aizraujoša un noslēpumu pilna. 1815. gada 6. martā vācu astronoms Gajans Vilhelms Olberss pirmais atklāja šo noslēpumaino komētu, kas pazīstama arī kā 13P/Olbersa.

Tās īpatnība ir tās periodiskums – tā atgriežas mūsu Saules saimē ar zināmiem intervāliem. Saskaņā ar klasifikāciju Olbersa komēta pieder pie Haleja tipa komētām, un tās orbitālais periods ir 69 gadi.
Tomēr interese par Olbersa komētu neaprobežojas tikai ar tās atklāšanu. Pats Olberss izvirzīja pārsteidzošu hipotēzi par mazo planētu rašanos lielas planētas Faetona, kas reiz atradās starp Marsa un Jupitera orbītām, sabrukšanas rezultātā.

Lasi arī: 3 zvaigžņu zīmes, kuru nākamā dzīves nodaļa būs veltīta uzvarai un veiksmei nākotnē

Jāatzīmē, ka Olbera komētas orbitālais periods ir aptuveni 70 gadi un tā ir viena no zināmajām periodiskajām komētām. Tās nākamā pietuvošanās Saules sistēmai gaidāma tikai tālajā 2093. gadā. Šis noslēpumainais kosmiskais ķermenis joprojām aizrauj zinātnieku un astronomijas entuziastu prātus, atstājot pēdas mūsu kosmosa ceļojumu vēsturē.

Bet kā šo komētu izmantot savā labā un mainīt savu likteni?

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment