Kā izvēlēties ekskursijas ceļojuma laikā? Ceļojumu gides ieteikumi

Kad ceļojuma galamērķis izvēlēts, var sākties ceļojuma plānošana. Iespēju ir daudz – kultūras un vēstures pieminekļu apmeklēšanas, dabas brīnumu izzināšana, aktīvā atpūta un sportiskas aktivitātes, iepirkšanās, vietējā dzīvesveida iepazīšana. Kā izvēlēties sev piemērotāko, kas jāņem vērā, kā neapjukt lielajā piedāvājumā un ko noteikti pirms ekskursijas pasūtīšanas pajautāt organizatoriem? Ar saviem ieteikumiem dalās ceļojumu organizatora „Kidy Tour” gide un pārstāve Turcijā Linda Piegava.

Linda, kura aizvadītajā gadā aizvadījusi savu pirmo darba sezonu Turcijā, vadījusi ne mazums ekskursiju. Lai zinātu, ko tūristiem ieteikt un piedāvāt, viņa arī pati savā brīvajā laikā regulāri apmeklē arvien jaunus tūrisma objektus un ekskursijas. Vērojot kūrortvalsts ikdienu un ikdienā pati strādājot ar tūristiem, viņa apkopojusi vairākus vērtīgus ieteikumus, kas noderēs jebkuram tūristam.

• Kā orientēties plašajā piedāvājumā? Tūrisma iespējas katrā valstī ir teju nebeidzamas, tāpēc pirms ceļojuma vēlams veikt nelielu izpēti, lai uzzinātu, ko konkrētā valsts piedāvā, un saprastu, ko vēlaties ceļojumā piedzīvot. Ja braucat kopā ar ģimeni vai draugiem, jāizzina arī citu vēlmes un jāvienojas, kā laiku sadalīt tā, lai gandarījums par atvaļinājumu būtu gan laiskoties gribētājam, gan muzeju kaislīgam apmeklētājam. Linda Piegava ceļojumā iesaka izbaudīt to, kas šai valstij unikāls. „Katrai valstij ir vietas un lietas, par ko mēdz sacīt, ka tās ir valsts vizītkarte. Piemēram, jūru un pludmali baudīt var daudzās siltajās zemēs, daudzās var apmeklēt delfinārijus un akvaparkus, taču katrā vietā ir dabas un vēstures objekti, kas unikāli tieši šai vietai. Piemēram, Turcijā es vienmēr iesaku apmeklēt Pamukali – tās ir unikālas no dabiskajiem minerāliem un avotiem veidojušās baltas ūdens baseinu terases, kam piedēvē ārstnieciskas īpašības. Tāpat noteikti jāredz nogrimusī pilsēta Kekova un Demre ar tās augstu kalnos izcirstajām kapenēm. Lai gan, dodoties uz šīm vietām, jāpatērē ilgāks laiks, tas ir kas tāds, ko redzēt var tikai Turcijā,” viņa saka.

Raksta turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment