Kā iemācīt sunim ēst sauso barību?

Sausā suņu barība ir populāra izvēle daudziem suņu aizbildņiem, jo tā ir ērta un pieejama. Tomēr daži suņi var būt izvēlīgi ēdāji vai tiem ir grūti pielāgoties sausajai barībai.
Šajā rakstā sniegsim padomus un ieteikumus, kā iemācīt suni ēst sauso barību.

Ievads par sauso suņu barību

Sausā suņu barība, saukta arī par granulām, ir suņu barības veids, ko gatavo, sajaucot vairākas sastāvdaļas un pēc tam gatavojot tās augstā temperatūrā. Rezultātā iegūst kraukšķīgu un sausu barību, ko ir viegli uzglabāt un pasniegt. Sauso suņu barību parasti gatavo no gaļas, graudaugu un dārzeņu kombinācijas, lai nodrošinātu sabalansētu uzturu jūsu sunim.

Kāpēc mans suns neēd sauso barību?

Dažiem suņiem dažādu iemeslu dēļ var rasties vilcināšanās ēst sauso barību. Viens no izplatītākajiem iemesliem ir tas, ka viņi ir pieraduši pie mitras barības, kurai ir atšķirīga konsistence un garša. Cits iemesls var būt zobu problēmas, kas apgrūtina cietas barības košļāšanu. Visbeidzot, daži suņi var būt izvēlīgi ēdāji un var dot priekšroku tikai noteikta veida barībai.

Pāreja uz sauso barību

Ja vēlaties pāriet uz sauso barību, ir svarīgi to darīt pakāpeniski, lai nesatraucētu suņa gremošanas sistēmu. Sāciet, sajaucot nelielu daudzumu sausās barības ar mitro barību, un dažu dienu laikā pakāpeniski palieliniet sausās barības daudzumu. Šis process palīdzēs jūsu sunim pierast pie jaunās barības un novērst gremošanas problēmas.

Padomi, kā iemācīt suni ēst sauso barību

1. Jāsajauc sausā suņu barība ar mitro barību: Ja suns nelabprāt ēd sauso barību, mēģiniet pievienot nedaudz mitras barības, lai tā būtu pievilcīgāka. Pakāpeniski samaziniet mitrās barības daudzumu, līdz suns ēdīs tikai sauso barību.

2. Pievienojiet ūdeni: Daži suņi dod priekšroku mitrai barībai. Mēģiniet barībai pievienot nelielu daudzumu silta ūdens, lai to mīkstinātu un padarītu garšīgāku.

3. Izmantojiet našķus: izmantojiet nelielus sausās barības gabaliņus kā našķus, lai mudinātu suni ēst. Šī metode var palīdzēt jūsu sunim asociēt sauso barību ar pozitīvu pieredzi.

4. Esiet pacietīgi: sunim var būt nepieciešams laiks, lai pierastu pie sausās barības. Esiet pacietīgi un konsekventi apmācībā, un galu galā jūsu suns iemācīsies izbaudīt sauso barību.

Izvēlēties savam sunim piemērotu sausās barības zīmolu

Izvēloties sausās suņu barības zīmolu, ir svarīgi ņemt vērā izmantoto sastāvdaļu kvalitāti. Meklējiet zīmolus, kas izmanto augstas kvalitātes gaļas avotus, pilngraudu produktus un dārzeņus. Izvairieties no zīmoliem, kuros izmanto pildvielas, blakusproduktus un mākslīgos konservantus. Varat arī konsultēties ar savu veterinārārstu, lai noteiktu labāko sausās suņu barības zīmolu jūsu suņa īpašajām vajadzībām.

Cik svarīgi ir lasīt etiķetes, pērkot suņu barību

Kad tiek pirkta suņu barība, ir svarīgi lasīt etiķetes, lai nodrošinātu, ka jūsu sunim tiek nodrošināts sabalansēts un pilnvērtīgs uzturs. Meklējiet etiķetes, uz kurām norādīts, ka barības pamatā ir gaļa un dzīvnieku olbaltumvielas un ka tajā nav graudu un citu pildvielu vai to ir minimāls daudzums.

Kā iegādāties sauso suņu barību zooveikalā?

Kad tiek izvēlēta sausā suņu barība zooveikalā, ir svarīgi izvēlēties cienījamu zooveikalu, kas pārdod augstas kvalitātes zīmolu suņu barību. Meklējiet veikalus, kuros ir zinoši darbinieki, kas var palīdzēt izvēlēties jūsu sunim piemērotu barību, piemēram, fera24.lv zoo veikals. Pirms pirkšanas ir svarīgi arī pārbaudīt derīguma termiņus uz sausās suņu barības maisiņiem.

Kad meklēt profesionālu palīdzību

Ja jūsu suns joprojām atsakās ēst sauso barību vai viņam ir gremošanas problēmas, ir svarīgi meklēt profesionālu palīdzību pie veterinārārsta. Veterinārārsts var palīdzēt noteikt, vai ir kādas Vese***as problēmas, kas izraisa suņa nevēlēšanos ēst sauso barību, un sniegt padomu, kā šo problēmu atrisināt.

Kopumā, lai iemācītu suni ēst sauso barību, ir nepieciešama pacietība, konsekvence un nedaudz radošuma. Ievērojot šajā rakstā izklāstītos padomus un trikus, jūs varat palīdzēt savam sunim pielāgoties sausajai barībai un nodrošināt viņam sabalansētu un pilnvērtīgu uzturu. Neaizmirstiet izvēlēties kvalitatīvu sausās suņu barības zīmolu un konsultējieties ar savu veterinārārstu, ja jums ir kādas bažas par suņa ēšanas paradumiem.

Leave a Comment