Kā dzert sulas, lai tās ārstētu. Ārstniecisko kokteiļu receptes

Burkānu sula
Neviena cita sula nesatur tik daudz karotīna. Tā satur organismam nepieciešamo kalciju, fosforu un dzelzi. Burkānu sula uzlabo gremošanu un zobu struktūru, paaugstina organisma pretošanās spējas infekcijām, uzlabo redzi, ārstē aknas, ādas slimības. Sievietēm zīdīšanas laikā ieteicams izdzert puslitru burkānu sulas dienā – tā uzlabo piena kvalitāti.

Kāpostu sula
Kāpostu sulu bieži lieto ķermeņa svara samazināšanai. Tā ir īsta rekordiste sēra un hlora satura ziņā, kas ļauj tai aktivizēt kuņģa un zarnu gļotādas attīrīšanos. Tiesa, tā nav pārāk garšīga, taču, lai sula nezaudētu savu efektu, nedrīkst ne saldināt, ne kā citādi uzlabot tās garšu. Silta kāpostu sula ārstē gastrītu, kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūlu, kā arī angīnu, stomatītu, smaganu iekaisumu (šajos gadījumos tā iespējami ilgāk jātur mutē).

Biešu sula
Biešu sula ir pati vērtīgākā sarkano asinsķermenīšu daudzuma palielināšanai un asins sastāva uzlabošanai. Vienlaikus tā teicami attīra aknas, nieres un žultspūsli, pazemina asinsspiedienu un novērš citus sirdsdarbības traucējumus. Ļoti ieteicama sievietēm problemātiskajās dienās (jādzer nelielās devās – pa 50 g 2–3 reizes dienā).
Lietot jāsāk ar vienu tējkaroti, pakāpeniski devu palielinot līdz 100 gramiem. Maisījumā ar citām sulām biešu sulas nedrīkst būt vairāk par vienu trešdaļu.

Tomātu sula
Tomātu sulā praktiski nav šķiedrvielu, tāpēc to droši savā ēdienkartē var iekļaut cilvēki, kas sirgst ar gremošanas orgānu slimībām. Tā ir veselīga arī pret sirds-asinsvadu sistēmas kaitēm un aizcietējumiem. Bet ne tikai: tomātu sulā ir daudz likopēna, tā paaugstina potenci, savukārt glaukomas gadījumā iesaka pirms ēšanas izdzert glāzi tomātu sulas ar medu.

Kartupeļu sula
Sajaukta ar burkānu sulu (attiecībā 1:2), tā palīdz pret gremošanas traucējumiem, nervu un vairogdziedzera kaitēm. Vēl kartupeļu sulu lieto pret gastrītu ar paaugstinātu kuņģa skābes līmeni, kuņģa čūlu un aizcietējumiem. Parasti to iesaka lietot pa pusglāzei 2–3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas.

Ķirbju sula
Uzlabo kuņģa-zarnu trakta darbību un žults izdalīšanos, ir diētisks produkts. Ieteicama slimniekiem, kas sirgs ar sirds-asinsvadu kaitēm, kas izraisa tūsku, kā arī aknu un nieru slimībām. Vīriešiem, kuriem ir problēmas ar prostatas dziedzeri, ieteicams dzert glāzi sulas dienā. Kurss – 2–3 nedēļas.

Pētersīļu sula
Salīdzinājumā ar citām tai ir visspēcīgākā iedarbība, tāpēc tīrā veidā to nav vēlams dzert vairāk par 20–30 g. Vislabāk sajaukt ar burkānu, salātu vai spinātu sulu. Pētersīļu sula stiprina asinsvadus, tāpēc ieteicama hipertoniķiem, kā arī labi palīdz pret uroģenitālās sistēmas kaitēm, šķīdina akmeņus nierēs un urīnpūslī, ir efektīvs līdzeklis pret acu slimībām. Pētersīļu un biešu sulas maisījums palīdz pret sāpīgām menstruācijām.

Zaļās paprikas sula
Sajaukta ar burkānu sulu (attiecībā 1:4), tā teicami tīra ādu, stiprina nagus, matiem piešķir spīdumu un zīdainumu. Cilvēkiem, kas sirgst ar meteorismu, zaļās paprikas sula jālieto, sajaukta ar burkānu un spinātu sulu (attiecībā 1:2:1), – efekts iestājas jau pēc nedēļas.

Dažas ārstniecisko kokteiļu receptes
Imunitātes uzturēšanai: 3 burkāni, saišķītis seleriju, 1 ābols, puse bietes ar lapām, neliels saišķītis pētersīļu (visas sastāvdaļas sajauc sulu spiedē).
Nervu sistēmas stiprināšanai: pustomāts, 100 g kāpostu, 2 saišķīši seleriju.
Ādas stāvokļa uzlabošanai: 6 burkāni, puse zaļās paprikas.
Nagu stiprināšanai: 1 neliels gurķis, 4 burkāni, 3 kāpostlapas, 1/4 zaļās paprikas.
Miega uzlabošanai: 5 burkāni, 2 selerijas kāti, 6 burkāni, 1/4 kāpostgalviņas, saišķītis pētersīļu.
Pret acu nogurumu: 6 burkāni, 1/4 kāpostgalviņas.

Leave a Comment