Kā ar ēterisko eļļu palīdzību atbrīvoties no taukiem

Aromaterapija spēj stimulēt noteiktas smadzenes daļas, kas ietekmē fizisko un garīgo veselību. Cilvēka deguns ir spējīgs uztvert triljoniem dažādu aromātu, kas ietekmē to, kā mūsu smadzenes uz noteikto aromātu reaģē. Caur degunu ieelpota smarža sniedz signālus mūsu smadzenēm, kontrolējot asinsspiedienu, stresa līmeni, mācīšanos, baudu un motivāciju. Tādēļ aromaterapijas ir ļoti noderīgas nemiera samazināšanai un hormonālā disbalansa ārstēšanai.

Labākās ēteriskās eļļas, kas palīdzēs nomest lieko svaru

Greipfrūtu ēteriskā eļļa

Šai eļļai piemīt patīkams salds aromāts, kas uzlabo garastāvokli. Greipfrūtu ēterisko eļļu bieži izmanto kā dezinficējošu un antiseptisku līdzekli. Tas lieliski var uzlabot organisma vielmaiņu, palielināt enerģiju un izturību.

Greipfrūtu sastāvā ir nootkatons – dabīgs ķīmiskais savienojums, kas stimulē specifiskus fermentus un regulē enerģijas daudzumu un vielmaiņas ātrumu. Lai pierādītu greipfrūtu ēteriskās eļļas iedarbību, tika veikti daudz pētījumi. Vienā no tiem atklājās, ka šīs ēteriskās eļļas iedarbība samazināja apetīti un veicināja svara zaudēšanu. Tiek uzskatīts, ka greipfrūtos esošās skābes aktivizē lipolīzi, kas savukārt šķeļ tauku nogulsnes un olbaltumvielas.

Citronu ēteriskā eļļa

Citronu ēteriskā eļļa tiek iegūta no miziņām. Tā samazina lieko svaru, palielina enerģijas daudzumu, uzlabo garastāvokli un atvieglo sāpes. Izrādās, ka citronu eļļa lieliski spēj noņemt negācijas. Tas palielina norepinefrīna līmeni, kas pēcāk palielina skābekļa daudzumu smadzenēs, uzlabo kognitīvās funkcijas, sirdsdarbību un asinsriti, kas uzlabo muskuļu funkcijas, palielinot to reakcijas ātrumu.

Ja jums radušās sāpes un sasprindzinājums muskuļos, izmantojiet citronu ēterisko eļļu, lai ievērojami atvieglotu sāpes.

Piparmētru ēteriskā eļļa

Šajā ēteriskajā eļļā ir ļoti daudz mentola, kam piemīt nomierinošs un atsvaidzinošs efekts. Tas palielina enerģiju un prāta spējas, uzlabo garastāvokli un gremošanas trakta darbību, samazina arī apetīti.

Jau simtiem gadu piparmētru ēteriskā eļļa tiek izmantota medicīnā, lai novērstu kuņģa darbības problēmas. Šī ēteriskā eļļa lieliski spēj relaksēt muskuļus. Lietota kopā ar timiāna ēterisko eļļu, palīdz samazināt vēdera pūšanos un uzlabo žultspūšļa darbību. Šādā veidā tiek nodoršināta arī ātrāka pārtikas izvade no organisma.

Pētījumi pierādīja, ka tie cilvēki, kuri ik pēc divām stundām bija ieelpojuši piparmētru ēterisko eļļu, ēda daudz mazāk un neizjuta izsalkumu tik bieži.

Kanēļa ēteriskā eļļa

Šai eļļai piemīt silts un salds aromāts. Ir zināms, ka tās iedarbības rezultātā iespējams regulēt insulīna un glikozes līmeni asinīs, kā arī samazināt iekaisumu.

Insulīns ir hormons, kas regulē ogļhidrātu un tauku maiņu organismā. Augsts cukura un insulīna līmenis asinīs var liecināt par otrā tipa diabētu. Kanēļa ēteriskā eļļa palielina insulīna jutīgumu un veicina glikozes vieglāku uzsūkšanos, nevis uzkrāšanos. Teju 25% ASV iedzīvotāju cieš no dažādiem vielmaiņas traucējumiem, piemēram, viņiem nav glikozes tolerance, ir augsts holesterīna un cukura līmenis asinīs.

Kanēļa eļļa ir spējīga inhibēt molekulu veidošanos tiem cilvēkiem, kuri cieš no aptaukošanās. Tas ir ļoti nozīmīgs aspekts, lai nepieļautu turpmāku svara palielināšanos.

Bergamotes ēteriskā eļļa

Šai eļļai piemīt maigas, asas, bet vienlīdz patīkamas īpašības. Tā ir lieliski piemērota, lai uzlabotu garastāvokli un palielinātu enerģiju. Pētījumi pierāda, ka tiem cilvēkiem, kuri bija pakļauti bergamotes aromātam, paaugstinājās enerģijas daudzums un uzlabojās garastāvoklis. Turklāt tiem, kuri elpoja bergamotes aromātu, samazinājās kortizola līmenis organismā, un tas bija daudz mazāks nekā tiem, kuri nebija to ieelpojuši.

Fenheļa ēteriskā eļļa

Šai eļļai piemīt salds aromāts. Tā ir ļoti svarīga, lai uzlabotu gremošanu un samazinātu apetīti. Tādā veidā tiek samazināts arī liekais svars, un uzlabojas vispārējā miega kvalitāte. Fenhelis spējīgs palielināt melatonīna līmeni organismā – tas ir hormons, kas ietekmē cilvēka diennakts bioloģisko ritmu. Neskatoties uz to, ka melatonīns spēj nodrošināt pilnvērtīgu dienas ritmu, tas spējīgs arī samazināt lieko svaru. Pētījumi, kas tika veikti uz laboratorijas pelēm, pierāda, ka to liekais svars samazinājās un tām uzlabojās vielmaiņa.

Citas lietderīgas ēteriskās eļļas

Lai gan aromaterapija tiek izmantota jau tūkstošiem gadu, daudzas no ēteriskām eļļām vēl tiek pētītas, lai noskaidrotu to ietekmi. Zinātnieki vēl nav apstiprinājuši daudzu ēterisko eļļu labvēlīgās īpašības, taču tas neliedz jums tās izmēģināt.

Šīs eļļas rekomendē svara zaudēšanai:

mandarīnu;

neļķu;

piparmētru;

ingvera;

sandalkoka;

citronzāles;

rozmarīna;

apelsīnu;

pačūliju;

selerijas sēklu;

kadiķa ogu;

cipreses;

mandarīnu;

lauru koka;

eikalipta;

lavandas;

izopa;

ģerāniju;

jasmīna.

Kā lietot ēteriskās eļļas, lai veicinātu tievēšanu?

Ēterisko eļļu ieelpošana ir viens no visnekaitīgākajiem lietošanas veidiem. Citrusaugļu ēterisko eļļu nokļūšana uz ādas var izraisīt kairinājumu, un tās lietojot nav ieteicams rādīties saulē vismaz 12 – 18 stundas.

Jūs varat ieelpot ēteriskās eļļas vai atšķaidīt tās ar ūdeni un izmantot kā gaisa atsvaidzinātāju. Protams, varat izmantot ēteriskās eļļas, lai ieziestu tās problēmzonās, taču jābūt uzmanīgam, lai nesakairinātu ādu. Drīkstat arī doties vannā, kurā iepilināta ēteriskā eļļa.

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment