Ja jums pastiprināti izkrīt mati, iekļaujiet uzturā šos produktus

Valrieksti – iekļaujiet savā ikdienas ēdienkartē pāris valriekstus, lai pasargātu savus matus no izkrišanas. Tie ir vienīgie zināmie rieksti, kuru sastāvā ir biotīns, B grupas vitamīni (B1, B6 un B9), E vitamīns, ļoti daudz olbaltumvielu un magnija, kas nostiprina mata kutikulu un baro galvas ādu.

Linsēklas – tās ir bagātas ar omega-3 taukskābēm, kas ļoti viegli nonāk līdz galvas ādai, barojot matu folikulas. Tāpat linsēklas sniedz jūsu matiem elastību, kas novērš to lūšanu.

Vistas gaļa – tā kā jūsu mati sastāv no olbaltumvielām, lietojot uzturā olbaltumvielām bagātu pārtiku, ir iespējams novērst matu izkrišanu. Vistas gaļa ir labākais un izdevīgākais olbaltumvielu avots, kuru iespējams uzņemt pārtikā katru dienu. Vislabāk lietot uzturā tieši vistas fileju, kurā ir visvairāk olbaltumvielas.

Burkāni – tie ir labi ne tikai jūsu acīm, bet arī lieliski noder jūsu matu veselībai. Burkānos ir ļoti daudz A vitamīna, kas darbojas kā dabīgais matu kondicionieris, novēršot matu izkrišanu.

Noteikti ir vērts ieklausīties šajos padomos, jo ikdienā jau tā jūsu mati tiek pakļauti ļoti lielam stresam (saule, ķīmiskie līdzekļi utt.). Nebojājiet savus matus vēl ar nepareizi uzturu!

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment