Izsludināta pieteikšanās Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmai “Valsts administrācija”

Līdz 2022.gada 31.oktobrim ir atvērta pieteikšanās Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmai “Valsts administrācija”, kas sniedz iespēju ierēdņiem un valsts pārvaldes sektorā strādājošiem organizēt mācību vizītes, pieredzes apmaiņas un sadarbības tīklu veidošanu, tādējādi stiprinot sadarbību starp Ziemeļvalstu un Baltijas valstu un pašvaldību iestādēm visos administratīvajos līmeņos: valsts, novada, reģionālā vai vietējā līmenī.

Vēlamies uzsvērt, ka uz mobilitātes atbalstu pretendēt var gan, lai dotos pieredzes apmaiņas vizītē uz Ziemeļvalstīm, gan arī – lai uzaicinātu savus Ziemeļvalstu un Baltijas valstu kolēģus uz darba semināru Latvijā. Tās varētu būt arī Ziemeļvalstu valsts vai pašvaldību speciālistu vizītes pie saviem sadarbības partneriem sadraudzības pašvaldībās vai valsts pārvaldes institūcijās.

Programmas ietvaros tiek apmaksāti 60 procenti no ceļa un uzturēšanās izdevumiem. Programma aptver Igauniju, Islandi, Lietuvu, Latviju, Norvēģiju, Zviedriju, Somiju, Dāniju, Ālandu salas, Fēru salas un Grenlandi. Viena no svarīgākajām prasībām, lai pretendents no Latvijas varētu saņemt mobilitātes programmas finansējumu, ir tāda, ka projektā jābūt iesaistītiem dalībniekiem no vismaz divām Ziemeļvalstīm.

Aicinām noskatīties nelielo video sižetu, kurā ar savu pieredzi, izmantojot Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes grantu programmā “Valsts administrācija”, dalās Liepājas koncertzāles “Lielais Dzintars” valdes priekšsēdētājs Timurs Tomsons un klientu apkalpošanas vadītāja Elīna Kundziņa un Ropažu novada projektu vadītāja Līga Mekša.

Programmas mājas lapā www.nb8grants.org var atrast visu nepieciešamo informāciju par programmu, kā arī reģistrēt savu pieteikumu.

Leave a Comment