“Izlasi šo un ņem vērā!”; 5 jauni Krā***ku slazdi pakalpojumā Telegram un WhatsApp

Pat finansiāli izglītoti cilvēki tiek izkrāpti ar sūtņu starpniecību. Centrālās bankas darbinieki sniedz padomus, kā ietaupīt naudu.

Arvien retāk reaģē uz finanšu Krā***ku zvaniem, tāpēc uzbrucēji ir sākuši masveidā izmantot shēmas, lai pievilinātu naudu, izmantojot populārus tūlītējos sūtņus. Mainījusies arī naudas “šķiršanās” taktika: tagad blēži tā vietā, lai biedētu ar visu uzkrājumu zaudēšanu, upuriem sāka neuzkrītoši piedāvāt pakalpojumus, kas it kā garantē uzkrājumu pieaugumu. Rezultātā pat finansiāli izglītoti pilsoņi nonāk Krā***ku lamatās.

Vilinošs piedāvājums “kļūdas dēļ”

Daži pilsoņi sāka saņemt dīvainas ziņas: “Dārgais pilns vārds, uzkrājumu par jūsu ieguldījumiem mēnesī …” – tad tiek norādīta 15% likme un pienācīga summa, bet zemāk – paraksts “Jūsu vadītājs” ar vārds un kontakttālrunis. Tajā pašā laikā sūtītāja iemiesojumā ir fotogrāfija ar cienījamu jaunekli vai meiteni. Daļa adresātu šādu ziņojumu ignorē, bet daļa raksta sūtītājam, sakot, ka esat kļūdījies. “Vadītājs” atbildē pieklājīgi atvainojas un norāda, ka jā, patiesībā šī sūtīšana ir kļūdaina, un pat lūdz to dzēst, jo tajā ir citai personai adresēti konfidenciāli dati.

“Finanšu Krā***ki izdomā arvien sarežģītākas shēmas, un šajās lamatās iekrīt tie, kuri arī vēlētos apiet likumu un nopelnīt, neko nedarot, bet iegūt vairāk, nekā piedāvā oficiālā banku sistēma. Saskaņā ar šo pieprasījumu tiek radīti apšaubāmi stāsti ar šādām it kā “slēgtām” investīciju programmām.”

Kāpēc Krā***ki strādā?

Lai cik dīvaini tas neizklausītos, cilvēki, kuri uzskata sevi par finansiāli izglītotiem, arvien biežāk kļūst par jaunās krāpnieciskās pieejas upuriem. Pēc ekspertu domām, lielākā daļa cietušo jau iepriekš ir saskārušies ar mēģinājumu izspiest naudu, izmantojot tālruņa zvanu vai sociālos tīklus, un tad viņiem izdevies izvairīties no problēmām. Kāpēc jaunais ielaušanās slazds darbojas tagad?

-Krā***ki no šoka ziņām pseidolikuma sargu vārdā ir pārgājuši uz profesionālu psihologu metodēm. Jaunajā shēmā uzbrucēji izmanto stratēģijas, kas dod sinerģisku ietekmes efektu.

Lasi vēl: “Zeme ātri kļūs tukša”: Vanga prognozēja lielo sprādzienu 2023. gadā

-Pirmkārt, jau pirms komunikācijas sākuma potenciālajam upurim tiek radīta ilūzija par uzticamu informācijas avotu, jo it kā kļūdainā ziņa ir adresēta kādam no viņas kontaktu sarakstiem visticamāk, šie dati ir ņemti no sociālajiem tīkliem. Otrkārt, uzbrucēji cenšas pēc iespējas ātrāk pabeigt “šķiršanos”, raksta saraustītas ziņas, lai upurim nebūtu laika pārdomāt.

Turpini lasīt, kā atpazīt Krā***kus, nākošajā lapā

Leave a Comment