Īstais murgs sāksies jau pēc 11 dienām: sinoptiķi ir nobažījušies par laikapstākļiem

Meteorologi ziņo, ka, sākot ar piektdienu, 22.septembri, daudzos Eiropas reģionos gaidāms nestabils pārejas klimata periods, kas ilgs līdz mēneša beigām.

 

Aukstākā diena Latvijas vēsturē

Šajā konkrētajā 1956. gada dienā Latvija piedzīvoja visu laiku zemāko gaisa temperatūru. Daugavpilī temperatūra noslīdēja līdz -43,2 grādiem, savukārt Rīgā sals sasniedza vēsus -33 grādus.

Iepriekšējos gados šajā konkrētajā dienā ir bijušas ievērojamas stipra sala epizodes. Konkrēti, 2007. gadā atmosfēras temperatūra Vidzemes augstienē noslīdēja līdz satriecošiem -30 grādiem.

Tāpat 1996.gada 8.februāra rītā Vidzemē, Latgalē un Zemgalē bija aukstuma periods no -30 līdz -32 grādiem. Neskatoties uz to, saules starojošais siltums visas dienas garumā spēja paaugstināt gaisa temperatūru par ievērojamiem 20 grādiem.

 

Lasi vēl: 43 gadu vecumā no smagas slimības mirusi dziedātāja un aktrise: ”Viņa cīnījās ilgi, un beidzot viņa ir atradusi mieru”

Tomēr sinoptiķi tikko nākuši klajā ar informāciju saistībā ar tuvāko laiku. Kāds laiks būs gaidāms jau sākot no šodienas. Viņi uzsver, ka īpaši pēc 11 dienām tas būs vairāk jūtams.

Kas gaidāms?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment