Iespējams pavisam drīz daudziem Latvijas šoferīšiem var nākties atvadīties no līdz pat 2000 eiro

Plānots paaugstināt soda naudu par traucējumu radīšanu transportlīdzekļa vadītājiem, kad tie palielina braukšanas ātrumu vai maina braukšanas trajektoriju. Jaunais sods būs 55 eiro (šobrīd 40 eiro).

Tāpat tiek plānots palielināt sodu par apdzīšanu regulējamos vai neregulējamos krustojumos, izņemot situācijas, kad transportlīdzeklis apdzīvo galveno ceļu attiecībā pret krustojumu ceļu. Par šo pārkāpumu soda nauda būs 55 eiro, salīdzinot ar esošajiem 40 eiro.

Šādu pārkāpumu gadījumā soda nauda tiks piemērota ne biežāk kā reizi 24 stundām, un informācija tiks nosūtīta elektroniski. Šie grozījumi plānoti stāties spēkā nākamajā gadā.

 

Ja automašīna ar piekabi vai kravas automobilis, kura pilnā masa ir virs 7,5 tonnām, pārsniedz atļauto ātrumu no 61 līdz 70 kilometriem stundā ārpus apdzīvotām vietām, vadītājam var tikt atņemtas vadīšanas tiesības uz laiku no 12 līdz 18 mēnešiem.

Jūsu mājdzīvnieks to novērtēs. Lūk, 9 veidi, kā izteikt mīlestību ar “kaķu valodu”

Par šādu pārkāpumu apdzīvotās vietās tiesības var tikt atņemtas no 12 līdz 24 mēnešiem.

Lasi vēl: Aizsaulē aizgājis talantīgas grupas dalībnieks: ”21.aprīlī viņš uzvedās savādi pirms nelaimes”

Ja atļautais ātrums tiek pārsniegts vairāk nekā par 70 kilometriem stundā, plānots piemērot naudas sodu no 1400 līdz 2000 eiro un atņemt vadīšanas tiesības no 12 līdz 36 mēnešiem. Šis sods tiks piemērots neatkarīgi no transportlīdzekļa pilnās masas.

 

Leave a Comment