”Iespēja palikt ar tukšu bankas karti ikvienam Latvijas iedzīvotājam”: Tikko izziņota steidzama ziņa

Diemžēl tas ir pavisam reāli. Katram Latvijas iedzīvotājam ir iespēja palikt ar tukšu bankas kontu, nieka pāris minūšu laikā. Ja nebūsi vērīgs, vari pazaudēt pat simtus euro! 

Raksta sākumā noskaidrosim kā Latvija pārgāja uz Euro valūtu

Eiro valūtas ieviešana Latvijā notika 2014. gada 1. janvārī. Latvijas lati tika konvertēti eiro pēc kursa 1 EUR pret 0,702804 LV.

1991. gada 27. augustā Eiropas Ekonomikas kopiena un tās dalībvalstis atzina Baltijas valstu neatkarības atjaunošanu. Sekoja virkne ārpolitisko un iekšpolitisko lēmumu, kas veicināja Latvijas virzību uz ES. Tomēr pēdējais un izšķirošais solis bija referendums par iestāšanos ES 2003. gada 20. septembrī.

2004.gada līgumā par pievienošanos ES Latvijai, līdzīgi kā citām jaunieceltajām ES valstīm, bija ietverti nosacījumi par iespējamo eiro ieviešanu, tiklīdz būs izpildīti visi Māstrihtas kritērijos paredzētie ekonomiskie nosacījumi. 2005. gada 1. janvārī Latvijas Banka noteica lata un eiro maiņas kursu 1 EUR = 0,702804 LVL.

Lasi arī: Lieliska diena Dvīņiem, bet Ūdensvīram jābūt piesardzīgam; Dienas horoskops 14. septembrim visām zodiaka zīmēm

Neraugoties uz sākotnējo ieceri pāriet uz eiro līdz 2008. gada 1. janvārim, sarežģījumi, kas radās no Māstrihtas kritēriju neievērošanas un tai sekojošās finanšu un administratīvās krīzes laikā no 2008. līdz 2010. gadam, noveda pie eiro ieviešanas atlikšanas Latvijā.

Lasīt vēl: Meteorologs: Drīz Latvijas debesīs būs manāms kaut kas pārsteidzošs

2013. gada 9. jūlijā Ekonomikas un finanšu padome, kurā ietilpst Eiropas Savienības dalībvalstu finanšu ministri, oficiāli apstiprināja Latvijas pievienošanos eirozonai.

Lasīt vēl: Gundars Āboliņš izsakās ļoti skarbi; “To nevar neredzēt. Ir vāja cerība ko apturēt, vai pagriezt.”

Pavisam nesens notikums kādam Latvijas iedzīvotājam

Pirms pāris dienām kāds Latvijas valsts iedzīvotājs publicēja palīgā saucienu un izkratīja savu sirdi par notikušo soctīklos. Viss sākās gludi, tomēr kādā brīdī persona varēja palikt ar tukšu bankas kontu!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment